ULOGU organizatora igre reprezentacije Srbije u četvrtom "prozoru", prvi put od finala prošlogodišnjeg Evrobasketa, preuzeće Stefan Jović. Plejmejker minhenskog Bajerna je presrećan što je ponovo na mestu uspeha, jer je igranje za nacionalni tim za njega nešto posebno.

- Baš sam se uželeo. Prijao mi je odmor od dva meseca koji sam imao, ali biti deo reprezentacije za mene je neki najviši nivo - istakao je Jović, a potom objasnio izostanak u prethodnom "prozoru". - Nisam bio tu zbog operacije očiju. To je jedini razlog, ali sada je sve u redu, eto me opet.

PROČITAJTE JOŠ: PROVERA “ORLOVA” PRED GRČKU I ESTONIJU: Test sa Mađarima

Nekoliko dana pre okupljanja Đorđevićeve ekspedicije, Stefan je završio prvi ciklus priprema sa nemačkim timom.

- Zdravstveno sam sada super. Stigao sam u zavidnoj formi, dobro sam fizički pripremljen. Verujem da ćemo spremni dočekati duele sa Grčkom i Estonijom.

Srbiju prvo očekuje gostovanje Grcima 13. septembra na Kritu, a tri dana kasnije susret sa Estoncima u hali "Aleksandar Nikolić". Iako su na širem spisku za ovu akciju bili svi naši najkvalitetniji igrači, ponovo nije na okupu najjači tim...

- Baš kao i na poslednjem EP, imamo problem sa rosterom. Ali kao što sam ranije pominjao, svi koji su tu daće maksimum da ispunimo cilj i na kraju svi zadovoljni odemo na Svetski kup.

PROČITAJTE JOŠ: LUČIĆ O KVALIFIKACIJAMA ZA SP: Neozbiljno je misliti da smo se plasirali!

Neusaglašen raspored kvalifikacija je tema o kojoj može da se raspravlja danima.

- Manje-više svi znamo koliko ovi "prozori" nisu dobri, ne samo za nas, nego za sve reprezentacije. Ovaj termin je možda bio šansa da budemo u najjačem sastavu, ali šta je tu je. Najviše šteti nama - slegao je ramenima Jović.

PLAVA KOSA ZA LETO
TOKOM odmora Stefan je promenio lični opis. Na društvenim mrežama ređale su se slike sa plavom kosom.
- To je bilo samo za leto. Pitali su me da li je neka opklada u pitanju, ali nije. Biću svako leto plav - uz osmeh je otkrio planove Jović.