Jedna od najvećih akcija za omasovljenje i podršku sportu „Sto terena za jednu igru“ nastavljena je u čast poznatog košarkaškog beka Branka Lazića, čije ime je ponelo obnovljeno igralište u Ljuboviji. Teren u Drinskoj ulici, dobro poznat svim Ljubovčanima, svečanim presecanjem vrpce otvorio je upravo kapiten crveno-belih.

Kompletno rekonstruisan teren, posvećen jednom od omiljenih Zvezdinih igrača, nalazi se u njegovom rodnom mestu, na radost svih građana Ljubovije. Kao i na ostalim igralištima koje je Mozzart do sada uredio po standardima profesionalne košarke, i na ovom je postavljena specijalna podloga, profesionalne konstrukcije sa zglobnim obručima i kliritnim tablama, a potpuno novi izgled školskom dvorištu dale su i rekonstruisana ograda i tribine.

Svečanom otvaranju terena, 65. po redu u okviru akcije kompanije Mozzart “100 terena za jednu igru”, prethodile su revijalne utakmice koje su odigrale male košarkašice KK Ljubovija i KK Viva, čime su dokazale da je Ljubovija zasigurno grad košarke. U okviru programa, organizovano je i takmičenje u šutiranju trojki, u kojem se oprobalo na desetine posetilaca koji su na Brankov teren došli da svojim prisustvom uveličaju svečano otvaranje, a najbolji šuteri među njima osvojili su i vredne novčane nagrade.

Svim mladim sportistima i rekreativcima koji će ubuduće koristiti teren koji nosi njegovo ime, Zvezdin as je poručio da se od snova ne živi, i da ako imaju cilj, moraju naći svoj put.

Ovo je veliki dan za mene. Ponosan sam i presrećan što je teren na kom sam ne samo počeo da treniram košarku, već i odrastao sa svojim drugarima iz detinjstva nazvan po meni, utoliko pre što je na njemu košarku zavolela i moja majka, koja je takođe igrala za reprezentaciju Srbije. Ovaj kraj je izuzetno vezan za košarku i svima koji na ovom terenu budu trenirali omiljeni srpski sport želim da tu reputaciju opravdaju i da se jednog dana nađu na mom mestu, jer je osećaj neprocenjiv – rekao je Lazić.

Onima koji su došli da zajedno sa Brankom uživaju u sportu i druženju, i svima pošalju poruku o važnosti negovanja sporta, timskog duha i zdravog života, koju će sa Brankovog terena nastaviti da šire brojni stanovnici ovog kraja Srbije, obratio se i predsednik Opštine Ljubovija Milovan Kovačević, koji je zahvalio kompaniji Mozart i Branku Laziću na ovoj vrednoj investiciji za čitav ljubovijski kraj.

Na ovom terenu stasale su mnoge generacije mladih košarkaša i ovo je značajan dan za celu Ljuboviju. Ovo igralište je srce sportske Ljubovije i hram košarke na kojem su gostovale brojne ekipe, kao i reprezentacija Jugoslavije sa proslavljenim imenima tadašnje košarke. Nadam se da će ovaj teren doprineti da se trend razvoja i popularizacije košarke i sporta uopšte, nastavi u Ljuboviji, jer u prilog tome koliko Ljubovija voli igru pod koševima govori to da trenutno imamo reprezentativke u mlađim uzrasnim kategorijama. Svakako bih istakao i to da je upravo na ovom terenu ponikao i naš Branko Lazić, kapiten Crvene zvezde, reprezentativac, veliki sportista i pre svega čovek koji svoju Ljuboviju nosi u srcu, o čemu govori i ovaj gest – istakao je Kovačević.

Ideja kompanije Mozzart koja poseban akcenat stavlja na društveno odgovorno poslovanje i humanitarni rad, prema rečima direktora njenog sektora za korporativne komunikacije Borjana Popovića, jeste da doprinese razvoju sportskog duha kod mladih, ali i našoj reputaciji košarkaške nacije.

Bili bismo presrećni kada bi nam jednog dana sa balkona beogradske gradske Skupštine mahao neko od ovih klinaca koji će igrati košarku na Brankovom terenu. Nastavićemo da pomažemo sport i doprinosimo razvoju lokalnih zajednica, koliko god smo u mogućnosti, posebno onima kojima je naša pomoć najpotrebnija. Posle terena u Ljuboviji MOZZARTOV sportski karavan nastavlja dalje, do ispunjenja konačnog cilja, a to je obnova svih 100 košarkaških terena. Sledeći na redu su Kragujevac, Čačak, Novo Miloševo... Zadovoljstvo je što je akcija „100 terena za jednu igru“ prevazišla granice naše zemlje i došla i do Republike Srpske, gde će ime košarkaških velikana poneti još četiri terena, najavio je Popović.