MILAN Tomić, trener šampiona Srbije Crvene zvezde napravio je prvu prozivku i tako označio početak priprema za predstojeću sezonu, na kojoj se pojavilo 13 igrača. Opravdano odsutni bili su samo Džo Regland i Muhamed Faje, koji će u Beograd stići sredinom sledeće nedelje. Neopravdano - Stefan Janković.

- Stefan Janković, koji ima važeći ugovor sa klubom, nije se pojavio na prozivci i u skladu sa normativnim aktima kluba i ugovorom, sportski direktor kluba je pokrenuo disciplinski postupak - navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

Narednih dana, ili nedelja, ostaje da se vidi kako će biti rešen "slučaj Janković", o kome se prethodnih dana pisalo mnogo, da li je Zvezda u pravu, ili on, u kom će klubu nastaviti karijeru. Ali, zasad da je, čini se, jedino sigurno da više neće biti oblačiti crveno-beli dres.

Na drugoj strani, u ekipi Crvene zvezde sledeće sezone neće biti ni Nikole Jovanovića, koji je pozajmljen italijanskom vicešampionu, Trentu.

- Jovanović je, u dogovoru sa klubom i njegovom agencijom, a u cilju obezbeđenja što veće minutaže, ustupljen u sezoni 2018-2019. Trentu, a posle toga se vraća u Crvenu zvezdu - dao je sprski šampion pisano pojašnjenje o odlasku Jovanovića, koji je prošlog leta sa Zvezdom potpisao trogodišnji ugovor.

Igrači Crvene zvezde će u prva dva dana obaviti kompletne medicinske preglede, a već od sredepočeće sa radom u dvorani.

Kao što je od ranije poznato, glavnom treneru Milanu Tomiću u radu će asistirati pomoćnici Andrija Gavrilović, Milenko Topić i Saša Kosović. Aleksandar Lukman je kondicioni trener, dok su članovi stručnog štaba sportski direktor i menadžer prvog tima Nebojša Ilić, doktori Nebojša Mitrović i Boris Gluščević, kao i fizioterapeut Milorad Ćirić.

ODABRANI

OD igrača iz prošle sezone na prozivci su bili Aleksa Radanov, Marko Kešelj, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Filip Čović i Branko Lazić. Takođe, prvog radnog dana su se pojavili povratnici Maik Cirbes (Bajern) i Dušan Ristić (Arizona), zatim novajlije Stratos Perperoglu (Hapoel Jerusalim), Bili Beron (Eskišehir), kao i trio koji je protekle takmičarske godine igrao za FMP Majk Odžo, Nemanja Nenadić i Boriša Simanić.