Košarkaš Sasarija Duško Savanović ocenio je da je njegov tim zaslužio sreću u pobedi nad Partizanom od pola koša u produžetku, jer je na isti taj način gubio u poslednje četiri utakmice.

- Ako je ovo na kraju bila sreća, verovatno smo je i zaslužili. U sportu imaš 39 minuta da pokažeš da si bolji, a poslednji minut je sreća. Mi tu sreću nismo imali jer smo poslednje četiri utakmice gubili uz zvuk sirene, mislim da smo oborili sve rekorde, tako da nas je ovo večeras verovatno Bog pogledao - rekao je Savanović.

Sasari je večeras posle produžetka pobedio Partizan sa 88:87. Nekadašnji reprezentativac Srbije ocenio je da Paritzan ima dobar tim, ali da takmičenje u Ligi šampiona nije pravo merilo kvaliteta.

- Partizan ima jako dobru ekipu, jako kvalitetnu. Mislim da od generacije Novice Veličkovića, Uroša Tripkovića, Milenka Tepića nije imao ovoliko mladih igrača u timu. Mislim da (trener Aleksandar Džikić) Džile to vodi sjajno. Nemojte da gledate rezultate, nije ova Liga šampiona, kako li se već zove, pravo merilo. Ima oscilacija i u suđenju i svega. To je velika razlika između Evrolige koju je Partizan godinama igrao i ove lige koja je po imenu šampionska, ali je druga liga - dodao je Savanović.

Trener Sasarija Federiko Paskuini pohvalio je svoje igrače na radu i mentalitetu tokom serije od šest uzastopnih poraza.

- Kada u poslednjih sedam dana izgubite četiri utakmice uz zvuk sirene, onda razumete i kako se oseća vaš protivnik kada vi pobedite na taj način. Hvala igračima na tome kako su radili i trenirali tokom poslednjih 15 dana, hvala i predsedniku jer je verovao u nas. Zato sam večeras srećan, jer je Partizan veliki tim, koji je ušao u košarkašku istoriju Evrope u ovoj dvorani - kazao je Paskuini.

- Sjajno je dobiti konačno na ovakav način. Jedan igrač je na klupi plakao u završnici jer je mislio da ćemo opet izgubiti. Večeras su odlučivali detalji, a ti detalji su bili na našoj strani - dodao je trener.