OD IZVEŠTAČA IZ BERLINA

ŠPANSKI reprezentativac Nikola Mirotić, pri izlasku sa terena posle poraza od Italije, pocepao je srpsku zastavu koju je sa tribina pred njega spustio jedan naš navijač. U afektu ili ne, Crnogorac sa španskim državljanstvom bio je vidno iznerviran tim gestom, ščepao je zastavu i povukao je ka sebi, a deo pocepane srpske trobojke brzo je uklonjen sa terena.

Portparol španskog nacionalnog tima Ibon Lande uverava da Mirotić apsolutno nije imao nameru da uvredi Srbiju, te da je njegov gest izazvan nervozom zbog poraza u meču sa “azurima”.

- Mirotić je rekao da mu ne bi bilo ni na kraj pameti da reaguje na takav način prema zastavi Srbije, jednostavno, nije bio svestan šta se odjednom spustilo sa tribina – objasnio je Lande.

MIROTIĆ CEPA ZASTAVU FOTO: SCREENSHOT
Ipak, situacija je bila takva da je teško pretpostaviti da Mirotić nije uočio da se pred njim nalazi zastava Srbije. Možda je uticaja imalo i uvredljivo skandiranje naših navijača tokom utakmice Srbije i Španije, koji su Crnogorcu sa španskim pasošem poručivali da se prodao. Na srpski način.


SNIMAK
Video snimak Mirotića koji vidno iznerviran cepa srpsku zastavu možete da pogledate OVDE.