ČETVRTI susret Zvezde i Makabija u dve evroligaške sezone, u četvrtak uveče u “Areni” (20.45) u okviru 9. kola top 16 faze, biće obavijen slavljeničkom atmosferom povodom 70. rođendana sportske porodice crveno-belih. Za proslavu velikog jubileja nema prigodnije prilike od gostovanja aktuelnog šampiona Evrope.

- Nadam se da će “Arena” ponovo biti puna, a atmosfera kao i do sada - neverovatna - priziva feštu reprezentativac crveno-belih Nikola Kalinić. - Navijači su nas bodrili i kada nam nije išlo, sećamo se dobro i meča protiv Laborala kada nisu mogli da budu prisutni u hali, ali su slali svoje slike i na taj način nam pružili podršku. Pozvao bih ih da dođu u velikom broju i još jednom pokažu da su najbolji.

Iako su odlepršali snovi o plasmanu među osam najboljih timova u Evroligi, trijumf nad takvim rivalom za crveno-bele bi bio ispunjenje sna.

- Posle poraza od Partizana nalazimo se u stanju mobilizacije. Najmlađi smo u Evroligi i svaki meč je ogromno iskustvo, ali imamo želju da ostvarimo još neku pobedu. Borićemo se i, što da ne, pokušati da pobedimo ako nam se ukaže prilika. Znamo da je protivnik ekipa sa ambicijom da se plasira na fajnal-for i umeša u borbu za osvajanje Evrolige. Izdvojiti bilo koga u timu Makabija je teško. Mnogo toga počinje od Parga, ali i unutrašnja linija sa Skorcijanitisom i Tajusom je zaista fenomenalna - priča Kalinić.

Činjenica da je četvrtfinalni voz prohujao Zvezdinom beku Čarlsu Dženkinsu ne oduzima ni mrvicu draži od duela sa ponosom Izraela.

- Ovo je velika utakmica. Izgubili smo dve zaredom i želimo da se vratimo u pravi ritam. Ima li bolje prilike da se popravimo od meča prvaka Evrope Makabija...

LUDO U BEOGRADU
BEK Makabija Markiz Hejns svestan je šta očekuje njegovu ekipu u “Kombank areni”.
- Atmosfera u Beogradu je potpuno luda. To je posebno mesto za igru, a takav ambijent pomaže svima, i domaćem i gostujućem timu. U fazi sezone smo kada smo svi malo umorni, povređeni i malo “izubijani”, ali u takvom stanju je mnogo timova koji igraju Evroligu.