Nije prvi put Zoran Erceg odigrao tako dobru partiju kao protiv Crvene zvezde (32 poena), ali se ne seća da je ikada pre posle odigrane utakmice čuo vest sa tolikom težinom strahote kao što je to bilo u petak uveče. Pogibija Marka Ivkovića ispred dvorane „Abdi Pekči“, u trenutcima dok se unutra igrala košarka, velika je tragedija, a srpski internacionalac kaže da i posle par dana oseća isti žal kao kada je saznao za ubistvo svog sunarodnika.

- Za ovu tragediju sam čuo sam kada došao kući posle utakmice. Nisam mogao da verujem da je istina. Među našim ljudima o tome ne prestaje da se priča. Žao mi je dečka koji je ni kriv ni dužan izgubio život, a došao je samo da gleda košarku i navija za svoj tim. Iskreno saučešće izjavljujem njegovoj porodici i prijateljima – rekao je Zoran Erceg za „Novosti“.

Da je u petak uveče u Istanbulu bilo više pameti na ulici i suzdržanosti od sukoba sada bi smo pričali o sportskim stvarima i tvom fantastičnom učinku na meču... Ali iznova su posledice loše organizacije bacile senku na priču o sportu.

- O utakmici sam mogao da razmišljam u kolima od svlačionice do kuće. Iskreno, od kada sam čuo za vest o ubistvu ovog momka duel sa Zvezdom mi je pao u zaborav. Ni o utakmici ni o svom učinku ni sa kim nisam ni razgovarao. Ja sam sportista koji radi svoj posao, bez namere da svojom igrom nekoga uvredim ili da širim mržnju – završio je Erceg razgovor jer smatra da je situacija dovoljno teška i da nema potrebe osvrtati se na dešavanja na terenu.