Srpski košarkaš Nemanja Aleksandrov produžio je ugovor sa nemačkim EVE Baskets Oldenburgom na još godinu dana, nakon uspešne sezone u kojoj je izboreno novo učešće u Evrokupu.

Nekadašnji reprezentativac stigao je u Oldenburg u julu prošle godine i sa svojom novom ekipom regularni deo sezone završio je na četvrtom mestu, dok je u polufinalu plej-ofa poražen od budućeg šampiona Bajerna posle velike borbe sa 3-2 u seriji.

Oldenburg u narednu sezonu ulazi izuzetno ambiciozno, a pored učešća u Evropi, klub iz Donje Saksonije će biti i domaćin fajnal for turnira Kupa Nemačke.

- Zadovoljan sam što smo produžili saradnju. Prethodna sezona je bila uspešna, našli smo se među četiri najbolje ekipe u Nemačkoj, a stekli smo i iskustvo igranja u Evropi koje ćemo iskoristiti naredne sezone. Pored plasmana na završni turnir Kupa Nemačke, koji ćemo mi organizovati, namera nam je i da prođemo grupu u Evrokupu, što svakako neće biti lako zbog brojnih jakih imena sa kojima potencijalno možemo da se sastanemo - rekao je Aleksandrov.

Srpski košarkaš je prethodne sezone u Nemačkoj odigrao ukupno 43 utakmice i prosečno je beležio 9,6 poena po meču, uz 4,2 skoka. U Evrokupu, Aleksandrov je na devet utakmica imao prosek od 9,9 poena i 5,4 uhvaćenih lopti.

Aleksandrov je karijeru započeo u FMP-u iz Železnika, da bi zatim nastupao za Crvenu zvezdu, Olimpiju, Skavolini, Pepinster i Manresu. On je 2003. proglašen za najboljeg domaćeg mladog sportistu, iste godine kada je na U16 šampionatu Evrope bio MVP.