OPOZIOCIONIH tonova na sednici Skupštine KK Crvena zvezda nije bilo. Jedinstvo po pitanju pružanja podrške treneru Dejanu Radonjiću iskazano je bez prisustva dela rukovodstva, koji je podneo ostavke pismenim putem. Među njima je i potpredsednik kluba Andrej Vučić, brat premijera Srbije Aleksandra Vučića. Posle višečasovnog zasedanja, novinarima se obratio prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović...

- Iz prve je usvojeno da trener prvog tima Dejan Radonjić nastavi da radi i sledeće sezone, kao i da trener FMP ostane Milan Gurović. Slobodan Klipa i dalje je trener juniorskog tima, Aleksandar Glišić vodiće kadetski, dok će Milovan Bulatović nastaviti da radi sa pionirima.

OD TUČE SVE NAGLAVAČKE ČOVIĆ se još jednom osvrnuo na propuštenu priliku da Zvezda osvoji domaću titulu posle 16 godina posta.
- Žao mi je što se želja nije ostvarila sticajem raznoraznih okolnosti. Mislim da se posle prve utakmice finala sve okrenulo naglavačke i da Zvezda nije baš dobro izdržala pritisak. Ne umanjujem time pobedu Partizana, ali šta da radimo...

Ostavku na mesto predsednika skupštine podneo je Branislav Đurđević, na članstvo Darko Ostojić, a novoizabrani članovi su Ivan Bekjarev i Uroš Lazić. Ostavke su podneli i članovi Predsedništva Andrej Vučić, Aleksandar Jokić i Ognjen Oliverić, kao i članovi Upravnog odbora Luka Petrović, Darko Glišić, Predrag Mali i Ivan Bošnjak.

- Imali smo i deo koji je bio ružan i neprijatan - kaže Čović. - To ne želim da komentarišem i mislim da to nisu problemi vezani za unutrašnju strukturu kluba. Stav oko angažovanja Andreja Vučića jasno sam izneo i rekao da dugujemo veliku zahvalnost i njemu i ostalima za sve što smo radili i uradili zajedno. Nema nikakvih problema, a po pitanju njegovog odlaska iz kluba nemam šta da dodam onome što je rekao i Aleksandar Vučić. To su permanentni napadi na Crvenu zvezdu i traju godinama unazad. Stalno pokušavaju da nas destabilizuju: te menjamo trenera, te se napadaju članovi uprave... Sada smo rešili da nastavimo bez njih. Biće teže, ali ti ljudi nisu otišli nigde. Oni su i dalje tu.

Čović ističe da će tim za sledeću sezonu zavisiti od visine budžeta.

- Privodimo kraju projekciju budžeta, koji mora da bude realan. Nećemo upadati u euforiju, pravićemo nešto što će biti tim koji može da traje i oslanjaćemo se i na mlađe igrače.

Prvi čovek kluba ističe da nije iznenađen onim što se dešavalo otkad je stigao na čelo Zvezde.

- Znao sam da će biti teško. Prošao sam svašta u životu. Gotovo da me ništa nije iznenadilo, ali je očigledno da se neke stare koncepcije sporo demontiraju. U srpskoj košarci ima puno toga što mora da se uradi da bi se došlo do potpune regularnosti, a da se pri tome ne zamenjuju teze. Kao, sada stavljamo ligu pod ingerenciju KSS, a zaboravili smo 2010. godinu i opštu tuču Partizana i Hemofarma kada je Savez vodio ligu. Iskreno se nadam da to nije bio smišljeni pristisak, mada ni to ne mogu da isključim. Puno toga imamo još da uradimo, a Zvezda ne može da zavisi od jednog čoveka, pa ne može ni samo od mene.