POSLE dve decenije, Koncern Hemofarm je prestao da finansira košarkaški klub, pa je odgovornost o njegovoj sudbini preuzela opština Vršac. U sredu bi na opštinskoj skupštini trebalo da bude usvojeno preimenovanje u “Vršac”. Muška ekipa bi se takmičila u KLS, dok je neizvesno da li će košarkašice igrati regionalnu ili domaću ligu.


Čelnici opštine su se potrudili da klub postoji kao deo Sportskog saveza Vršca koji je besplatno preuzeo osnivačka prava od Fondacije “Hemofarm”.


- Hemofarm će do kraja godine izmiriti obaveze - kaže Čedomir Živković, predsednik opštine Vršac.


Očekuje se formiranje skupštine i budžeta kluba. - Novu skupštinu će činiti privrednici iz grada, a nadam se da će među njima biti i naš sugrađanin Milan Popović, koji je izrazio veliku želju da nam pomogne. Deo novca će davati i opština - dodaje Živković.

VUČUROVIĆ TRENER?

PRVA želja Vrščana na mestu trenera je Žarko Vučurović, koji je prethodne tri godine uspešno vodio juniore. Ukoliko prihvati novu ulogu, asistiraće mu Miljan Ivanović.MLAĐE KATEGORIJE

JULKICA Mitrašinović, nekadašnji kapiten ženske ekipe Hemofarma, sada član opštinskog Veća za sport, demantovala je da juniorski tim neće postojati.

- Dok se vodila bitka za opstanak kluba, kadeti, pioniri i ženski prvi tim su trenirali. Hoćemo da nastavimo kontinuitet stvaranja igrača i da budemo razvojni centar Vojvodine - kaže Mitrašinović.