Još najmanje tri, a najviše pet koraka deli Partizan od kraja najsupešnije sezone u novijoj istoriji kluba. Prvi je već u ponedeljak (18.00 - RTS), kada crno-beli otvaraju finalnu plej-of seriju sa Hemofarmom.
- Tekuća sezona je jako duga i naporna. Spadamo u sam evropski vrh, po broju odigranih utakmica (dosad 67 takmičarskih mečeva). Želimo da osvajanjem domaćeg prvenstva na sjajan način zaokružimo odličnu sezonu - kaže trener Partizana Duško Vujošević.
U tome će pokušati da ih spreči odlučan rival.
- Vrščani imaju svoje kvalitete, svežiji su, ozbiljan su klub sa svim uslovima za rad, žele protiv tako uspešnog Partizana da demonstriraju snagu. Eventualnim osvajanjem trofeja napravili bi fantastičan uspeh, tako da ni sa jedne strane neće nedostajati motivacije.
U Hemofarmu najavljuju čvrstu igru...
- Nadam se da ne očekuju da mi ne doigramo ništa manje čvrsto. Sve urađeno govori od kakvog smo materijala napravljeni. Verujem da će regularnost takmičenja biti potvrđena u najvažnijim utakmicama.
Serija će se iz meča u meč seliti od „Pionira“ do „Milenijuma“ i obratno, za razliku od ranijih formi kada se igralo po sistemu 2-2-1. Utakmice su svaki drugi dan...
- S obzirom na to distanca Vršac - Beograd nije velika, sistem nije toliko bitan. Nije lako naći pravilnu formu kada igrate dve lige u jednoj sezoni (NLB i Superliga). Ne pokazuje se želja da se pronađe optimalan model. Kada je doneta odluka da se NLB liga svede na 12 ekipa, što na kraju nije ispoštovano, domaća je odmah povećana na deset, ali suviše su važne utakmice ispred nas, da bi se sada bavili tom tematikom.
Trener Partizana, uz sve mane koje iskazuje sistem domaće šampionata, jasno stavlja do znanja koliko je od vitalanog interesa očuvanje borbe za nacionalnu krunu.
- Apsurdno, ali najveća tenzije je bila oko borbe za ulazak u plej-of, koji je garantovao izlazak na Jadran. Bilo je više tenzija nego što je trebalo, a verovatno i zbog toga i komentara o suđenju više nego što bi bilo pristojno. Ne ulazim koliko je opravdano. Srbija mora da zadrži domaću ligu, da ima alternativu. Osam ekipa je optimum, ni manje ni više. Sledeće sezone Superliga „vuče“ 40 odsto bodova za igranje u Evropi, pa će dodatno dobiti na značaju, ali bi trebalo da dobije i na ozbiljnosti, da se sankcionišu olako komentarisanje bilo čega.

ULAZ BESPLATAN
UPRAVA Partizana odlučila je da ulazak na prvu finalnu utakmicu (tribine) bude besplatan, dok se karte za parter neće prodavati.
- Jako toplo vreme, termin u 18 časova koji je vezan sa TV šemom, te poklapanje finala plej-ofa sa fudbalskim SP sigurno ne idu u prilog prevelikom interesovanju publike. Kod jednog broja navijača postoji još ljutnja. U našim sjajnim rezultatima publika ima velikog udela, i sigurno bi im bilo jako krivo da ovakvu sezonu ne završimo osvajanjem trofeja. Ne bi bilo dobro da budu „krivi“ za neuspeh. Potreba nam je ta iskra sa tribina. Naš rival računa na potrošenost, verovatno se nada i da neće biti interesovanja publike, ali verujem da mnoge kalkulacije neće biti tačne, verujem u ekipu i naporan rad sa loptom koji smo sa radošću prošli.

RASPORED
14. jun: Partizan - Hemofarm
16. jun: Hemofarm - Partizan
18. jun: Partizan - Hemofarm
* 20. jun: Hemofarm - Partizan
* 22. jun: Partizan - Hemofarm
NAPOMENA: * - ako bude bilo nepohodno. Serija se igra na tri pobede. Sve mečeve će direktno prenositi RTS. Sve utakmice počinju u 18 časova.