OD IZVEŠTAČA “NOVOSTI”: KINA


KAKO je izgledao poslednji dan boravka srpskih košarkaša u Kini, prvi bez profesionalnih obaveza? U bašti raskošnog hotela "Šangri la" zatičemo Nemanju Bjelicu i Vladimira Lučića. Planirali su izlet do Kineskog zida, ali su odustali zbog ranog ustajanja. Dosta im je buđenja u zoru i kratkog sna tokom seljakanja iz grada u grad na Mundobasketu.


Bojažljivo im prilaze dvojica kineskih fanova Srbije, jedan u dresu našeg fudbalskog reprezentativca Dušana Tadića. Kulturno ih mole za fotografiju sa kineskom i srpskom zastavom, dok jedan pevuši stihove Bajagine pesme "moji su drugovi biseri rasuti po celom svetu". Naši momci strpljivo pozirajući, čekajući Marka Simonovića i Miroslava Raduljicu, koji im je organizovao obilazak jednog od najvećih hramova u Pekingu.


PROČITAJTE JOŠ: DODELjENE NAGRADE: Bogdanović u idealnoj petorci, Rubio MVP


Grupa ranoranilaca, među kojima su Stefan Jović i Nikola Milutinov, vraća se sa izleta do Kineskog zida, udaljenog oko dva sata vožnje od Pekinga. Nose tradicionalne kineske šešire od bambusa i impresionirani su doživljajem najveće građevine na svetu, dužine 8.850 kilometara. Jović nam pokazuje slike zida građenog za zaštitu od upada Huna.


- Ovo je stvarno vredelo videti - preporučuje nam Jović obilazak najveće turističke atrakcije u Kini.