ZAVRŠNIM koktelom Partizan je stavio tačku na sezonu 2018/2019, a u četvrtak uveče će saznati u kom smeru će ići u narednoj takmičarskoj godini. Razlog za to je odluka o specijalnoj pozivnici Evrolige, koja će biti dodeljena jednom od kandidata. Zasad je sigurno da će sa klupe i dalje crno-bele predvoditi Andrea Trinkijeri.

- Želimo kontinuitet trenera, Andrea ima ugovor još dve godine i sa sportskim direktorom Nikolom Lončarom imaće odrešene ruke kada je posredi sklapanje ekipe - rekao je predsednik crno-belih Ostoja Mijailović. - U završenoj sezoni smo 30 odsto budžeta iskoristili na vraćanje dugova. Siguran sam da će novi budžet biti preko 25 odsto u odnosu na prethodnu sezonu. Želimo veća ulaganja, sigurno ćemo imati jači tim nego ove godine. Moj posao je da obezbedim mogućnosti, a na struci je da to implementira kroz rezultate.

Mijailović se osvrnuo i na rezultate u protekloj sezoni.

- Mnogo toga smo uradili na svim poljima. Znam da su svi očekivali bolje rezultate, ali moramo biti realni. Znamo odakle smo krenuli pre dve godine. Postavili smo moderan sistem, stabilan finansijski. Legende Partizana su se vratile u halu, imamo prijatelje iz sportskog društva. Publika je prepoznala organizaciju i želju. Hvala navijačima, oni su izvor naše snage - rekao je Mijailović.