GREG Popović. Jedan od najvećih. O njegovoj trenerskoj genijalnosti se sve zna. Treba čuti savet od njega uživo.

- Ovakva vrsta kampa je velika šansa jer bivši igrači i mnogi treneri osećaju da mogu da pomognu ovim klinkama i klincima da shvate ne samo košarku, već šta čini tim. Biće ovo nekoliko dobrih dana za njih. Veština je deo igre, ali je važno da shvate da može da se igra na način da uživate u igri, učite da igrate sa saigračima i shvatite koliko je košarka divna. Ujedno, želimo da ih učimo i o životu, jer je košarka samo deo života - reko je Popović, jedan od najdražih sportskih gostiju Beograda. - Uvek sam uzbuđen kad treba da dođem i uživam da se vratim, imam mnogo prijatelja među trenerima i bivšim igračima. Proveo sam veče sa Dudom Ivkovićem, što je uvek divno iskustvo. A volim i hranu i vino, pa uvek znaju gde da me vode.

Jedan od puteva bi mogao da bude i u neki od srpskih manastira u koje je već posetio.

Pročitajte još: Kamp Košarka bez granica otvoren u Beogradu

- Dok god Žarko Paspalj ne vozi, želim da idem. Ali ne u njegovom automobilu - našalio se Popović na račun naše košarkaške legende, s kojim ga neraskidivo prijateljstvo veže skoro tri decenije, od Žarkovih prvih dana u NBA.

Upravo je Paspalj, sa Divcem i Draženom Petrovićem, činio prvi talas jugoslovenskih igrača koji je zapljusnuo NBA obalu. Ne tako snažno, kao ovaj današnji, ali dovoljno jako da napravi prolaz sledećim generacijama, ne samo sa ovih prostora, već i iz ostatka sveta.

- Još 90-ih, kada sam u Kelnu gledao Evrobasket, video sam da bi mnogi strani igrači trebalo da budu u NBA. Sada bivša Jugoslavija ima mnogo igrača koji su tamo, a nova grupa iz Srbije je fantastična. Mnogo su pobeđivali u mlađim kategorijama, a biće ih još više u NBA, to je sigurno. Nema samo jedna zemlja monopol u košarci, već ceo svet uživa u njoj.