Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić posle poraza u Kragujevcu je bio delimično zadovoljan igrom svojih košarkaša, a na konferenciji za medije je pričao i o konfliktu sa sudijom Malanom Mažićem.

- Odigrali smo prilično dobro. Pre svega odlučilo je veliko iskustvo Markovića, Skota, Sajmona i Pavkovića koji je odlično odigrao u napadu s tim što nije poentirao on već Marković. Nedostajala nam je koncentracija u poslednjim trenucima. Pobeda Radničkog je zaslužena, a trećerazredni sudija Mažić mi je pretio da će da me prijavi. Zato neću da idem u Beograd da me policija sačeka na Bubanj potoku, pa ću zato sada da putujem u Pirot - ironično je objasnio Pešić nezadovoljstvo suđenjem i činjenicu da je po završetku susreta imao vrlo neprijatan razgovor sa pomenutim sudijom.


Trener Radničkog Miroslav Nikolić je naglasio da je ostvaren plan.

- Nemamo problem motivacije za mečeve sa jačim ekipama. Veći problem biće protiv Vojvodine i ostalih ekipa. Ipak sada je bolja atmosfera u timu. Zvezda je pokazala da je dobar tim, ali smo mi bili raspoloženi za tri poena u trenucima kada se odličivalo. Iskoristili smo odbranu kako je igrala Zvezda šutem za tri poena došli do pobede koja nam otvara vrata za ostvarenje cilja pa i plasman u finale –rekao je Miroslav Nikolić.