Dobra uvertira za Totenhem. Uoči gostovanja u Londonu Crvena zvezda je odradila posao u domaćem šampionatu.


Izabranici Vladana Milojevića su na stadionu "Rajko Mitić" savladali Rad - 3:1 (2:0).


Strelci za crveno-bele bili su Pavkov, Marin sa penala i Gobeljić, dok je na drugoj strani Perendija sa "bele tačke" pogodio.


19:35 - SASTAVI TIMOVA

CRVENA ZVEZDA: Popović - Gobeljić, Pankov, Milunović, Rodić - Jovančić - Garsija, Vulić, Marin - Tomane, Pavkov.


RAD: Marković - Nikolić, Perendija, Petrović, Milošević - Stjepanović, Busnić, Živković - V. Trifunović, Ilić, Bjedov.

19:47 - STIGAO TROFEJ

Uoči početka meča je Zvezda navijačima dala priliku da se slikaju sa peharom namenjenom osvajaču klupskog SP koji su crveno-beli osvojili 1991. godine pobedom protiv čileanskog Kolo Kola.

Foto: P. Milosavljević

20:02 - MEČ JE POČEO

Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" je počela.

20:10 - PAVKOV ZA VOĐSTVO

GOOOOL - Odlična akcija Zvezde. Tomane je izbegao ofsajd zamku, Marković je uspeo da odbrani njegov pokšušaj, ali je Pavkov bio na pravom mestu i zatresao je mrežu.

20:15 - ZVEZDA NAPADA

I posle postignutog gola Zvezda nastavlja sa napadima. Marin pravi odlične prilike za saigrače, ali za sada mreža miruje.

20:22 - SJAJNA PRILIKA ZA RAD

Mogao je Rad da dođe do izjednačenja u 18. minutu. Busnić je ostao sam na drugoj stativi i šutirao je pored gola Popovića.

20:29 - BEZ VEĆIH ŠANSI

U proteklih nekoliko minuta i jedni i drugi pokušavaju sa napadima, ali ne stvaraju opasne prilike pred protivničkim golovima.

20:36 - UMALO AUTOGOL

Malo je nedostajalo da Rad postigne autogol. Golman Marković je napucao svog saigrača Petrovića. Srećom po njega lopta je otišla pored gola. Usledila je nova šansa za Garsiju, ali je čuvar mreže gostiju bio na pravom mestu.

20:42 - ZVEZDA DUPLIRALA PREDNOST

GOOOOL - Zvezda sa penala duplira vođstvo. Marin je poslao loptu u jednu, golmana u drugu stranu. Sudija Maksimović je dosudio penal kada je Marin poslao loptu u prostor ka Rodiću, golman Marković je krenuo ka lopti, Rodić je pao, a arbitar je pokazao "na kreč".
20:49 - POLUVREME

Sudija nije produžio prvi deo meča ni za minut. Poluvreme na stadionu "Rajko Mitić". Zvezda ima dva gola prednosti.

21:09 - UTAKMICA JE NASTAVLjENA

Utakmica u Beogradu je nastavljena.

21:18 - TEMPO JE ZNAČAJNO OPAO

Tempo meča je značajno opao u drugom poluvremenu. Praktično bez bitnijih dešavanja na terenu. Prvu promenu je napravio Rad, umesto Trifunovića je ušao Riznić.

21:27 - PERENDIJA SMANjUJE ZAOSTATAK

Pankov je napravio grešku, Bjedov je sve to pratio, došao do lopte pre Popovića koji ga je oborio u kaznenom prostoru, a Maksimović nije imao dilemu.

GOOOOL - Perendija je preuzeo odgovornost, šutirao je snažno po sredini gola i smanjio zaostatak u 66. minutu.
21:35 - MILOJEVIĆ PRAVI PROMENU

Napravio je Milojević prvu promenu. Umesto Tomanea je u igru ušao Van la Para. Samo što je ušao u igru je Radživ imao priliku da se upiše u strelce. Odlično je prošao po strani, ali je Marković dobro reagovao i sprečio pogodak.

21:38 - GOBELjIĆ STRELAC

GOOOOOL - Zvezda uvećava prednost. Marin je prebacio loptu na drugu stranu do Gobeljića, on je pokušao da je vrati u peterac, Kasalica je u želji da interveniše vratio loptu do Gobeljića koji je šutirao i pogodio mrežu.
21:40 - SJAJNA ŠANSA ZA GARSIJU

Mogao je Garsija da stavi tačku. Ostao je sam na drugoj stativi i sa nekoliko metara šutirao pravo u golmana Markovića.

21:46 - IVANIĆ NA TERENU

Imao je Pankov dobru šansu, ali je glavom poslao loptu preko gola. Milojević je zatim napravio novu promenu. Umesto Jovančića je uveo Ivanića.

21:50 - VAN LA PARA POKUŠAVA

Imao je Van la Para još jednu šansu posle povratnog pasa Garsije, ali je njegov pokušaj izblokiran. Nedugo zatim je Milojević napravio i treću promenu. Simić je zamenio Garsiju.

21:55 - KRAJ UTAKMICE

Mogao je Van la Para da postigne gol, ali je u izglednoj šansi poslao loptu preko gola. Nedugo zatim je sudija dao i znak za kraj meča. Zvezda je došla do tri boda.