FUDBALSKI klub Partizan, suočen sa konstantnim insinuacijama u vezi sa državnim donacijama, komercijalnim kreditima i sponzorskim ugovorima, odlučio je da se odazove svim učestalim zahtevima i objavi sve finansijske podatke o učešću Republike Srbije u svojim prihodima.


- FK Partizan koristi ovu priliku da još jednom, kao i više puta do sada, izrazi zahvalnost nadležnim državnim organima kao i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, na njegovoj prilježnosti, ličnoj inicijativi i dobroj veri u pomoći FK Partizan - navodi se u saopštenju.


PROČITAJTE JOŠ: Vazura: Terzić pretio; Terzić: Vazura izmišlja

Klub iz Humske je izneo taksativno, na godišnjem nivou, koliko je dobio i koliko će dobiti novca po potpisanim ugovorima, od državnih sponzora za ukupan period od osam godina. Glavni sponzori Partizana su "Telekom Srbija" i "Dunav osiguranje", od kojih će crno-beli ukupno za osam godina inkasirati nešto više od 7.500.000 evra.


Objavili su iz Humske 1 i račun na kojem se vidi koliko su novca dobijali svake godine od dva najveća sponzora. I koliko će dobiti do 2022. godine, do kada ugovori o saradnji važe. S druge strane, vidi se i koliki su dugovi Partizana po kreditima u Komercijalnoj banci i Poštanskoj štedionici, koji ukupno iznose oko 1.200.000 evra.