OSMORO čeških državljanja uhapsila je kosovska policija u petak oko 17 časova jer su kod njih, kako se navodi u saopštenju, pronašli dron, dve zastave Srbije, jedan transparent, kameru i dva uređaja za radio-vezu.

Naime, kako su preneli prištinski elektronski mediji, uhapšeno je šest muškaraca i dve žene jer su navodno planirali da na fudbalskoj utakmici Kosovo - Češka, koja se igrala u subotu u Prištini, puste dron sa natpisom "Kosovo je Srbija".

Kako se navodi, jedan od osmoro uhapšenih imao je dvojno državljanstvo, Srbije i Češke, a svi su po nalogu tužioca poslati u pritvor, ali su kako se moglo čuti tokom subote, pušteni iz pritvora.

PROČITAJTE JOŠ: ŠPANIJA ZABRANILA HIMNU I SIMBOLE TZV. KOSOVA: Ništa od fudbala u Benidormu, UEFA menja domaćina

- Oni su bili u Gotovuši kod Štrpca gde su podelili pomoć deci u školu i oko pola pet kreuli su put Orahovca, odnosno Velike Hoče sa namerom da prespavaju i sutradan idu kući. Prethodno su obišli pet škola, četiri srpske i jednu goransku, podelili školski pribor deci, garderobu i krenuli - priča, za "Novosti", Zvonko Mihajlović iz Štrpca. - Svi su odreda rekli da nemaju nameru da prisustvuju fudbalskoj utakmici između Češke i Kosova jer se bave humanitarnim radom.