U Subotici danas počinje Međunarodni memorijalni fudbalski turnir omladinskih reprezentacija "Stevan Ćele Vilotić", 26. po redu, na kome će snage odmeriti nacionalni timovi Srbije, Crne Gore, Izraela i Mađarske.

Mečevi će se igrati na stadionima u Subotici, Kuli i Senti i terenu Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli.

- Malo saveza može da se podiči sličnom tradicijom održavanja turnira za mlađe kategorije. FSS je uspeo da istraje u organizaciji i sašuva ovu manifestaciju više od četvrt veka - ističe Dušan Gelić, direktor turnira.

- Ovaj turnir za nas ima dvostruke ciljeve. Prvi je sportski, da se naš tim uigra što bolje za kvalifikacije koje su u oktobru, a drugi je promocija fudbala i očuvanje uspomene na lik i delo čoveka koji je ceo svoj fudbalski vek posvetio radu u omladinskim selekcijama. To je poruka svima da mogu postati i ostati poznati i priznati i napraviti velika dela radeći sa decom ne samo u seniorskom fudbalu.

Selekciju Srbije ove godine predvodiće selektor Ivan Jević, koji poručuje da su ciljevi uvek na najvišem nivou.

- Selekcija dečaka 2001. i 2002. godišta je izuzetno kvalitetna i već je bila na Evropskom prvenstvu prošle godine u Engleskoj. Verujem da će ovi momci da se predsatve u najboljem svetlu i da će ljubitelji fudbala imati šta da vide- ističe Jević. - Za nas je ovo uigravanje za kvalifikacije koje nas čekaju narednog meseca gde smo domaćini grupe. Cilj je da pokušamo da napravimo što bolji rezultat, ne volimo puno da obećavamo. Sve što imamo mi volimo na terenu da kažemo.