Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić najavio je skoro rešavanje pitanja stadiona "Rajko Mitić".


- Stadion koji je pravljen radnom akcijom nije tu da ispoštuje potrebe i zahteve FIFA i UEFA, ima milion nedostataka. Voleo bih da napravimo novi. Razgovarao sam sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, kjji je jasno stavio do znanja da će država investirati u stadion Zvezde. Rekao da nije problem i da država obezbedi 100 miliona evra - rekao je Terzić u razgovoru sa novinarima.

Dodao je da će i Crvena zvezda i Partizan dobiti isti iznos za rekonstrukciju ili izgradnju novog stadiona.

Terzić je naveo da Zvezda razmatra da li da stadion gradi od državnog novca ili određenih investitora iz inostranstva, kao i da će odluka o tome biti doneta u naredna dva meseca.

Najavio je da će se "veoma brzo" doći do konkretnih rešenja.

Pročitajte još Gužva ispred "Marakane", trubači, pesme, tenk... (VIDEO)

- Moderno tržište traži potpuno drugačiji koncept i u tom pravcu razmišljamo. Preskupa je ovo lokacija da bi ovde bio samo stadion. Treba da budemo konkurentni sa Jang Bojsom ili Kopenhagenom, a Kopenhagen godišnje od rentiranja prostora ima samo 20 miliona evra. Jang Bojs 40 odsto prihoda ima od skaj boksova. Postoje u Srbiji moćne kompanije koje bi ih zakupile. Ako želi da bude na ovom nivou i da bude konkurentna, Zvezda mora da traži alternativne izvore prihoda. Ne možemo da živimo samo od transfera igrača. Uspešno to radimo, ali doći će situacija da imamo igrače koji su nam neophodni. Kada budemo imali alternativne izvore prihoda moći ćemo da kažemo da ne želimo da prodajemo Nemanju Radonjića ili Marka Marina - kazao je Terzić.

Kao primer je naveo i stadion Ferencvaroša, koji je zauzet 250 dana godišnje, dok je Zvezdin prošle sezone bio samo 28 dana.

- Stadion je prevaziđen. Ako hoće da raste kao klub, Zvezdi je potreban bolji i kvalitetniji stadion sa drugim sadržajima, ne samo sportskim - istakao je direktor Zvezde i najavio da ne očekuje da će Zvezda imati stadion koji će biti kapaciteta većeg od 50 hiljada mesta.

ŽELIM PARTIZANU SVU SREĆU
Terzić je poželeo Partizanu sreću i plasman u grupnu fazu Lige Evropa.

- Voleo bih da prođe Partizan, zbog koeficijenata i imidža srpskog fudbala. Savo Milošević je uradio velike stvari, želim mu svu sreću.

Posebno je istakao odnos sa trenerom crno-belih, sa kojim se čuo i koji je njemu poželeo sreću pred Zvezdin duel sa Jang Bojsom u baražu za Ligu šampiona.

Partizan će u četvrtak igrati revanš baraža za Ligu Evropa sa Moldeom u Norveškoj. Terzić je naveo da je predsednik Partizana Milorad Vučelić dan ranije čestitao plasman u Ligu šampiona.

Pročitajte još Milošević: Uspeh Zvezde kao motiv više za Partizan

- Imamo korektan odnos sa Partizanom. Bilo je varnica, ali mislim da će u perspektivi odnosi biti sve bolji - istakao je Zvezdan Terzić.

Srpski fudbal "juri" 15. poziciju na rang listi UEFA koje donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Terzić je rekao da bi voleo da se to desi, ali da neće biti lako.