Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je da je Ljubiša Tumbaković bio jedini kandidat predložen od Stručnog odbora i kao takav jednoglasno izabran.

Kokeza je, na promociji novog selektora, poželeo Tumbakoviću puno sreće u radu i da napravi uspeh.

- FSS je juče imao Izvršnih odbor, dan pre toga je Stručni odbor imao sastanak i doneo odluku da predlozi Tumbakovića. Jednoglasno je prihvaćen predlog i postavljen je Tumbaković. Ljubiši želim sve najbolje u vođenju reprezentacije - rekao je Kokeza na konferenciji za medije u beogradskom hotelu Hilton.

PROČITAJTE JOŠ: TUMBAKOVIĆ O MEČU SA TZV. KOSOVOM: Napravio sam ispravan potez

Na pitanje da li je bilo još kandidata, jer se pričalo i o Radomiru Antiću, Slaviši Jokanovidrugima, Kokeza je objasnio da je Stručni odbor predložio samo bivšeg trenera Partizana.

- To je bio posao Stručnog odbora, a Tumbaković je bio jedini predlog. Nije bilo na IO reči o drugim kandidatima, suvišno je govoriti o tome sad.

PROČITAJTE JOŠ: KOVAČEVIĆ PODNEO OSTAVKU: Moralna obaveza posle poraza u Ukrajini i neuspeha na EP za mlade

Kokeza se dotakao i nastupa mlade reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu, gde je završila sa sva tri poraza u grupi.

- Razočaran sam rezultatom i načinom kako smo igrali. Prethodne dve godine je selektor Đorović dobro radio i to pokazuju činjenice. Ostvario je osam pobeda u nizu u kvalifikacijama i to bez više od pet igrača prebačenih u A tim. Njegov mandat ne bih nazvao neupsešnim, ali mogli smo više - naveo je Kokeza i najavio da će naslednik Đorovića, kome je istekao ugovor, biti poznat najkasnije za 15 dana.

Kokeza je podsetio da je uspeh i sam plasman na turnir i da na njemu nisu bile velike selekcije poput Portugalije, Holandije, Švajcarske, Rusije i drugih.