Novi selektor fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković rekao je da je isključivo sam doneo odluku, veruje ispravnu, što je odbio da vodi Crnu Gori u meču protiv kosovske selekcije u Podgorici. Tumbaković, koji je danas promovisan kao selektor "Orlova", smenjen je prošlog meseca u Crnoj Gori zbog tog poteza i ističe da mu je žao što je otišao na taj način.

- Kosovo je odavno ispuričana priča, nesportska. U tom trenutku je bio logičan i ispravan potez, doneo sam odluku sam. Vreme će pokazati da li sam bio u pravu - rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu Hilton.

PROČITAJTE JOŠ: TUMBAKOVIĆ PREDSTAVLjEN: Najveći izazov u karijeri, želimo plasman na EP

Na pitanje kako će reagovati ako se u budućnosti desi duel Srbije i tzv. Kosova, što je moguće na EP, Tumbaković smatra da takva odluka mora da se rešava na državnom nivou.

- Nisam siguran da li postoji mogućnost za taj meč. Rešiće se na višoj instanci i ja ću biti deo tog razmišljanja".

PROČITAJTE JOŠ: SVI ZA TUMBAKOVIĆA: Izvršni odbor FSS doneo jednoglasnu odluku

On je objasnio da je bilo mučna situacija u Crnoj Gori sa predsednikom Saveza Dejanom Savićevićem na temu oko tzv. Kosova.

- Teže se pričalo. Žao mi je što se tako desilo, uticali su spoljni faktori i moralo je tako da se reaguje - zaključio je on.