OD IZVEŠTAČA "NOVOSTI": VINDIŠGARSTEN

CRVENA zvezda će uskoro dovesti četvoricu pojačanja, a zeleno svetlo za odlazak dobili su Vujadin Savić i Filip Stojković, a moguće je da će otići neko od napadača, Pavkov ili Boaći, možda i Ben. Ovo planove danas je obelodanio generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić u Vindišgarstenu, austrijskom mestašcu, gde se ekipa priprema za novu sezonu.

- Svaki prelazni rok pričamo da nećemo da dovodimo nikoga, pa demantujemo sami sebe. Ekipi je uvek potrebna sveža krv, u naredna tri-četiri dana ćemo dovesti tri ili četiri igrača koja smo dugo skautirali i sa njima smo u pregovorima. Radi se o golmanu, zadnjem veznom, špicu i levom beku. Pravilo je da ne komentarišemo igrače, medijske naslove - istakao je Terzić.

Nezvanično, radi se o golmanu Nikoli Vasiljeviću, levom beku Egipćaninu Hafezu, vezisti Kanjasu i napadaču Tomaneu. Prvi čovek Crvene zvezde bio je mnogo konkretniji oko odlazaka.

PROČITAJTE JOŠ: Mrkela: Fokusirani smo samo na prvog rivala

MILOJEVIĆ NE MOŽE NA DVE STOLICE ZVEZDAN Terzić je isključio mogućnost da Vladan Milojević u isto vreme vodi Crvenu zvezdu i da bude selektor. - Takva mogućnost nije moguća, Crvenoj zvezdi treba trener koji će joj biti 100 odsto posvećen - jasan je Terzić.

- Ebisilio je bliži odlasku, nekoliko klubova je zainteresovano. Vujadin Savić i Filip Stojković takođe. S obzirom na to da su odradili veliki posao i zadužili klub izašli smo im u susret i dali im korektno obeštećenje koliko su oni procenili. Mislim da će veoma brzo da nađu nove klubove. Jevtović ne može da ide, mnogo dobro radi i nameće se. Kad je reč o Boaćiju i Pavkovu, moguće je da ode jedan od njih dvojice. Pavkov ima nekoliko ponuda. U špicu imamo malog Krstovića od koga mnogo očekujemo. Za Bena postoje ponude, videćemo u naredna tri, četiri dana šta će biti. Jovančić i Jovičić ostaju sigurno, za Rodića ima interesovanja - otvoren je Terzić.

Generalni direktor danas je obeležio petu godinu na čelu kluba i sigurno je da ima mnogo razloga da bude ponosan na ono što je urađeno za to vreme.

- Ni najveći optimisti i zaljubljenici u Zvezdu nisu verovali da klub može da dostigne ove vrhove. Da nismo imali energiju i kvalitetne saradnike, ne bi bilo ništa. Crvena zvezda je veliki klub i ne dozvoljava da se spava na lovorikama, zahteva da budemo uvek okrenuti u budućnost, znamo da od minulog rada nemamo ništa. Očekivanja su velika, letvica je podignuta, svesni smo velikih očekivanja armije navijača. Ona često nisu realna, što je pre dve ili tri godine bilo naučna fantastika, danas narod zbog velike ljubavi smatra da je učešće u LŠ normalan rasplet događaja. Spremni smo da se sudarimo sa svakim protivnikom.

PROČITAJTE JOŠ: LITVANIJA PA FINSKA ILI FARSKA OSTRVA: Zvezda dobila potencijalnog rivala u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

MARINU TRAKA

NOVI kapiten Crene zvezde je Marko Marin, koji je nasledio i Milijaševu desetku.

- S obzirom na to da smo dali zeleno svetlo Saviću i Stojkoviću, juče smo doneli odluku da novi kapiten Crvene zvezde bude Marko Marin. Saopštili smo mu, očekuje ga velika odgovornost i da bude još bolji i sa više energije. I preuzima dres sa brojem 10 - potvrdio je Terzić.

Zamenik kapitena je golman Milan Borjan.

VEĆ ZARADILI 7 MILIONA EVRA

CRVENA zvezda ima sve veće rashode, ali i prihode. Ko želi u Ligu šampiona ne može "sirotinjski" da razmišlja.

- Dobili smo 26 miliona od transfera Degeneka, Pešića i Radonjića prošle godine. Ovaj prelazni rok nije ni počeo, a Zvezda je prihodovala sedam miliona, milion i sedamsto hiljada od Terzića, milion i osamsto hiljada za Luku Jovića i četiri miliona od Dejana Joveljića. Imamo budžet 25 miliona, naš budžet je premali za evropsko takmičenje, a previše velik za domaću ligu. Ne možeš u Ligu šampiona sa igračima koji imaju platu od 500.000.