Fudbalski klub Radnički iz Niša demantovao je navode pojedinih medija da će se u tom klubu desiti "egzodus" i istakao da će okosnica ekipe ostati na Čairu.

- Mnogi mediji su preneli vest da će se u Fudbalskom klubu Radnički desiti 'egzodus' i da će tim biti dosta slabiji naredne sezone, ali to nije tačna informacija. Okosnica ekipe iz prošle sezone ostaće u Nišu, doći će i adekvatna pojačanja, a za odlaske pojedinih igrača se odavno znalo, tako da će njihove zamene biti dovođene planski - navodi se u saopštenju Radničkog.

Kako se dodaje, većina prvotimaca koja je iznela teret tek završene sezone, u kojoj je Radnički postao vicešampion države, pod ugovorom je sa klubom i oni će ga predvoditi i naredne sezone.

To su Nermin Haskić, Radovan Pankov, Saša Stojanović, Đorđe Crnomarković, Stefan Đorđević, Taras Bondarenko, Riota Noma, Petar Petrović, Nikola Čumić, Aleksa Jovanović, Marko Živković...

- Ostaje da se vidi kakav će biti status domaćeg veterana Aleksandra Jovanovića, koji je imao malu minutažu, ali je bez obzira na to važan deo tima sa Čaira - dodaje se u saopštenju.

Kada je reč o treneru Nenadu Lalatoviću, Radnički je naveo da je on u nedelju još jednom ponovio da ima nekoliko inostranih ponuda, ali da bi, ako se takav transfer ne realizuje, rado ostao u Nišu.

Lalatović će, kako se dodaje, konačnu odluku doneti nakon odmora, a nakon razgovora s rukovodstvom Radničkog.

- Uvek želimo još jedan korak napred u odnosu na prethodnu sezonu, tako će biti i sada. Neki igrači odlaze, neki ostaju, ali one koji su otišli zamenićemo još boljim. Naš cilj i glavna opsesija ostaje osvajanje jednog trofeja, koji će, nadam se, sledeće godine stići u Niš. Želimo iskorak i u Evropi, mislim da smo partijama u domaćem šampionatu pokazali da smo kadri da to i učinimo - rekao je prvi čovek Radničkog Ivica Tončev.

- Što se trenera tiče, sada smo svi na odmoru, o tome će se razgovarati u narednom periodu - dodao je Tončev.

Što se tiče odlazaka sa Čaira, Radnički je podsetio da je okončana saradnja sa Nikolom Drinčićem i Petrom Grbićem.

- To se u klubu znalo, jer su sa njima i potpisani ugovori na jednu sezonu. Njih dvojica su mnogo doprineli dobrim rezultatima ekipe i Radnički će im uvek biti zahvalan - naveo je Radnički.

Takođe, prema uslovima odavno sklopljenog transfera, Lazaru Ranđeloviću istekla je šestomesečna pozajmica od strane Olimpijakosa.

- Svoje 'papire' uzeo je i golman Borivoje Ristić, koji je izrazio želju da karijeru i život nastavi u Grčkoj, pa mu je Radnički izašao u susret - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ugovor je istekao i desnom beku Aleksandru Todorovskom, ali će se sa njim voditi pregovori o nastavku saradnje.

Ovom spisku, kako se navodi, treba dodati i ime Damira Kojaševića, koji je još pre nekoliko nedelja napustio Čair, ne opravdavši epitet najvećeg zimskog pojačanja.