GOLČINOM Luke Stojanovića posle indirektnog udarca u prvom minutu nadoknade, Čukarički je u Nišu šokirao Radnički i osvajanjem boda oplemenio "trojku" osvojenu protiv Crvene zvezde - 2:2 (1:1). "Sudija lopove", orilo se "Čairom" zbog odluke arbitra Petra Pipera da iz njemu znanih razloga dosudi indirekt na 14 metara od gola Ristića koji se ispostavio bio spasonosan za goste. Međutim, odluka je još proizvela svađu (možda i nešto više od toga), pa isključenja trenera Sima Krunića (Čukarički) i Vidaka Bratića (pomoćni trener Radničkog), a po isteku 90 minuta i razne rasprave igrača oba tima.

- Do 10 minuta pre kraja smo dominirali, imali rezultat, a šta se posle toga desilo zaista ne bih da komentarišem - istakao je posle meča trener Radničkog Dragan Šarac, objasnivši i razlog četvrtog izostanka sa klupe ove sezone šefa struke Nenada Lalatovića - Lalatović je bolestan već dva-tri dana.

PROČITAJTE JOŠ: DA NASTAVIMO DA PRITISKAMO ZVEZDU: Radnički želi pobedu protiv Čukaričkog

Derbi koji su svetske kladionice sklonile sa svojih lista pola sata pre početka iz opet njima znanih razloga opravdao je očekivanja na terenu i ništa nije bilo sumnjivo.

Luka Stojanović je posle kornera Docića spretno đonom doneo prednost Čukaričkom, da bi Radnički gospodario terenom sve do 20 minuta pre kraja kada je golovima Lazara Ranđelovića na centaršut Đorđevića i Nermina Haskića, na asistenciju Grbića imao pobedu u džepu. Zaigrali su gosti na sve ili ništa, Borivoje Ristić je dva puta spasao domaćina, ali topovski udarac uke Stojanovića koji je od stative završio u mreži, nije uspeo.

Radnički se nije približio Zvezdi, ali je zato Čukarički popravio svoje izglede da zaigra u Evropi. Ipak, senka na duel je odluka Pipera i o njoj će se diskutovati za praznike.

RADNIČKI N. - ČUKARIČKI 2:2 (1:1)

STRELCI: Ranđelović u 24. i Haskić u 61. za Radnički, a L. Stojanović u 11. i 90+1. minutu za Čukarički. Stadion: "Čair". Gledalaca: 5.000. Sudija: Petar Piper (Čačak) 5. Crveni kartoni: pom. trener Bratić (Radnički), trener Krunić (Čukarički) u 90. minutu.

RADNIČKI NIŠ: Ristić 7 - Todorovski 7, Pankov 6,5, Crnomarković 6, Đorđević 6,5 - Bondarenko 6 (od 55. Noma 6,5), Drinčić 7 - Ranđelović 7,5, S. Stojanović 6,5, Grbić 7 - Haskić 7.

ČUKARIČKI: Stevanović 7 - Puškarić 6, Šapić 6,5, Kopitović 6, Bogosavac 6 - Kovač 6 (od 86. Kajević -), Docić 6,5 - Ovusu 6,5 (od 67. Birmančević 6,5), Stojanović 8, Luković 6 - Mudrinski 6 (od 46. Tedić 6).

IGRAČ UTAKMICE: Luka Stojanović (Čukarički)


SUKOB BRATIĆA I KRUNIĆA

TRENER Čukaričkog Simo Krunić i drugi pomoćnik Radničkog Vidak Bratić bili su isključeni u 90. minutu zbog svađe posle dosuđenog indirekta.

Bratić je zatim pojurio za Krunićem koji se prvi dokopao vrata izlaza sa terena, fizički sukob su tada sprečili ljudi iz Čukaričkog... Šta je bilo posle?