VRHUNSKI evropski klasik pripao je „pancerima“. Pogotkom Šulca u 90. minutu, Nemačka je u Amsterdamu savladala Holandiju u derbiju Grupe C, kvalifikacija za EP – 3:2 (2:0). Nije se isplatio trud domaćina u nastavku kada su nadoknadili dva gola zaostatka, preko De Lihta u 48. i  Depaja u 63. minutu. Nemci, sa samo četvoricom startera iz meča sa Srbijom, došli su do 2:0  preko Sanea u 15. i  evro-golom Gnabrija u 34, ali su posle toga stali, što je moglo skupo da ih košta.   

PROČITAJTE JOŠ: KVALIFIKACIJE ZA EP: Favoriti nisu dozvolili iznenađenje, BiH bolja od Jermenije, pobeda Švajcarske u Gruziji

Iznenađenje dana, verovatno i kola, viđeno je u Budimpešti. Mađari su gubili od Hrvata, ali su uspeli da naprave veliki preokret i zabeleže jednu od najvrednijih pobeda u novijoj istoriji – 2:1. Vicešampioni sveta su poveli preko Rebića u 13, ali su posle toga tužno uzdisali aj, aj, jer su Šalaj u 34. i Patkaj u 76. minutu doneli veliko slavlje domaćim navijačima. U ovoj Grupi E, Vels je golom Džejmsa stigao do vrednog minimalca protiv Slovačke. Veliki obrt su danas napravili i raspoloženi Izraelci protiv Austrije (4:2), Rusi su bili uvedljivi u Kazahstanu (4:0), a u derbiju bivših jugoslovenskih republika Slovenije i Makedonije nije bilo pobednika – 1:1.