Golman šampiona NHL lige Vašington Kapitalsa Brejden Holtbi rekao je danas da ne želi da ide na prijem kod predsednika SAD Donalda Trampa u Belu Kuću, na proslavu osvajanja Stenli kupa.

Holtbi je drugi igrač Kapitalsa koji je odbio poziv, posle Breta Konolija.

- To je jedna od onih stvari o kojima morate da razmislite, ali ja moram da ostanem veran sebi i da sa poštovanjem odbijem ponudu. To je za mene lična stvar. Verujem u ono u šta verujem i ako želim da se držim toga, moram da uradim ono što mislim da je ispravno, ali to ne utiče na odluke drugih - rekao je Holtbi.

Tradicija je da predsednik SAD u Beloj Kući organizuje proslave titula u četiri glavne severnoameričke sportske lige.

Tramp je povremeno bio u sukobu sa pojedinim sportistima, od NFL lige, gde su igrači protestovali tokom izvođenja himne, do NBA igrača, uključujući Lebrona Džejmsa i Stefena Karija.

Šampioni NHL lige nastavili su tradiciju poseta Beloj Kući, za razliku od šampiona iz ostalih sportova.

Košarkaši Golden Stejta, šampioni u poslednje dve sezone NBA lige, nisu želeli da odu u posetu Trampu. Takođe, planirano je bilo i da šampioni NFL lige Filadelfija Iglsi posete Belu kuću i proslave osvajanje Superbola, ali su na to pristala samo dvojica igrača, pa je Tramp otkazao poziv veče pre skupa.

Hokejaši Vašingtona obići će Belu Kuću i sastaće se sa Trampom u ponedeljak, a taj događaj proteći će bez javne ceremonije.