Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da je ekipa danas protiv Nemačke pokazala kvalitet i karakter i da su fudbaleri pokazali kako treba da se igra u nacionalnom dresu.

- Naša mlada ekipa je pokazala kvalitet i karakter. Momci su potvrdili da imaju dobar potencijal. Mora da se zna da smo igrali bez sedam, osam zaista važnih igrača. Prvo poluvreme smo delovali veoma dobro, dali gol, a imali još nekoliko prilika da na odmor odemo sa ubedljivijim vođstvom. Ko zna kako bi se onda do kraja odvijale stvari. Normalno je da su Nemci uzvratili u naystavku, podigli su se, bili opasni u nekoliko situacija, ali smo tada imali odličnog Marka Dmitrovića. Posle svega viđenog, rezultat je zaslužen, a ja bih čestitao mojim igračima jer su dali maksimum i to je najbolji pokazatelj kako treba da se igra u dresu Srbije. Uvek do kraja, maksimuma. Čestitao bih i Nemcima, pre svega na gostoprimstvu - rekao je Krstajić posle utakmice.

PROČITAJTE JOŠ: JOVIĆ I DMITROVIĆ SAČUVALI "ORLOVE": Srbija remizirala sa Nemačkom pred put u Lisabon

Srbija je u Volfsburgu igrala nerešeno 1:1 sa Nemačkom u prijateljskoj utakmici.

Strelac za Srbiju bio je Luka Jović.

- Luka je potvrdio svoj potencijal i u ovoj utakmici. Obećao mi je pre utakmice da će dati gol, videli ste koliko mu je vremena trebalo. Radi se o sjajnom igraču odličnog karaktera i pred njim je lepa budućnost - kazao je Krstajić.

PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Nemačka-Srbija 1:1

Nemačke novinare je zanimao Krstajićev komentar zbog starta Milana Pavkova nad Lerojem Saneom, kada je dobio crveni karton.

- Crveni karton je možda i jedina loša stvar koja se desila, ali molim vas da razumete i igrača. Nije bilo namerno, Pavkovu je ovo prva utakmica u dresu reprezentacije - naveo je selektor reprezentacije Srbije.

Utakmica sa Nemačkom bila je poslednja provera pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i utakmice protiv Portugala u ponedeljak u Lisabonu.