Potraga za nestalim avionom koji je prevozio argentinskog fudbalera Emilijana Salu iz Nanta u Kardif danas je završena, a niko od preživelih, kao ni letelica nisu pronađeni, saopštili su zvaničnici.

- Pregledali smo sve dostupne informacije i imajući u vidu kakvu su opremu za hitne slučajeve imali, naš spasilački tim je doneo tešku odluku da okonča pretragu. Apsolutno sam uveren da nismo mogli da uradimo ništa više - rekao je jedan od vođa spasilačkog tima Dejvid Barker, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

PROČITAJTE JOŠ: SALA PREDOSETIO NESREĆU: Fudbaler pred poletanje rekao da se plaši i da avion izgleda kao da će da se raspadne

Fudbalerova sestra Romina Sala zamolila je vlasti da nastave potragu.

- Molim vas, molim vas, molim vas ne prekidajte potragu. Razumemo vaše napore, ali molim vas da ne prekidate potragu. Za nas, oni su još živi. Teško nam je da izrazimo šta osećamo, sve je izuzetno teško - rekla je ona.

Barker je rekao da razume porodicu Emilijana Sale, da nije zadovoljna odlukom, ali je ponovio da je uveren da ništa više ne može da se uradi.

On je naveo da je dubina mora na mestu na kome je avion poslednji put kontaktirao sa kontrolom leta oko 100 metara i da je uz vremenske prilike, veoma mala šansa da je neko preživeo. Rekao je da će se policija ovim slučajem baviti kao slučajem nestalih osoba.

- Uprkos svim naporima spasilačkih ekipa Velike Britanije, Francuske i Lamanša, nismo uspeli da pronađemo nikakav trag letelice, pilota ili putnika - rekao je Barker.

PROČITAJTE JOŠ: ŠEF SPASILAČKE SLUŽBE: I najspremnija osoba može da preživi samo nekoliko sati u vodi

Sala je zajedno sa pilotom Dejvidom Ibotsonom iz Nanta putovao u Kardif, svoj novi klub. Mali avion je u ponedeljak uveče krenuo iz Francuske, a nestao je sa radara 13 kilometara severnozapadno od Oldernija.

Šef vazdužne spasilačke službe pretrage Lamanša Džon Ficdžerald izjavio je da i najspremnija osoba može da preživi samo nekoliko sati u vodi.