PRVO zimsko pojačanje Partizana je dodanašnji krilni igrač norveškog prvoligaša Stabeka Musa Enžije (23). Momak poreklom iz Gambije a rodom iz Osla, igra na poziciji levog krila i u prethodne tri godine je nosio dres Stabeka, sa kojim je ugovorom bio vezan do poslednjeg dana prošle godine.

Posao koji je bio aktuelan u prethodnih desetak dana danas je definitivno konkretizovan dogovorom o trogodišnjoj saradnji, pa će Enžije već sutra doputovati u Beograd, obaviti medicinske preglede, a za sredu je planirana promocija u Humskoj.

Novi fudbaler crno-belih je prvi profesionalni ugovor potpisao sa Valerengom, klubom iz rodnog grada, gde je proveo dve godine, ali i odigrao samo tri utakmice. U leto 2015. Enžije prelazi u redove tadašnjeg drugoligaša Baruma. Već na kraju iste godine dobre partije su ga preporučile Stabeku. U prethodne tri godine ovaj 23-godišnjak je odigrao 65 utakmica za plavo-crne i tresao mreže rivala šest puta. U prethodnoj sezoni je na 15 odigranih utakmica upisao gol i tri asistencije.

Misija angažovanja Enžijea je bila sve samo ne lagana s obzirom na to da mu je pre desetak dana istekao ugovor, pa je interesovanja bilo sa više strana, najviše iz Turske. I pored boljih finansijskih uslova koji su nuđeni sa Bosfora, tamnoputi ofanzivac se opredelio za Partizan, jer je procenio da bi Humska mogla da mu predstavlja pravu odskočnu dasku za nastavak karijere.

U narednih par dana Partizan bi trebalo da završi još jedan posao vezan za angažovanje fudbalera u ofanzivnom delu tima. Reč je, takođe, o strancu, čije se ime za sada drži u strogoj tajnosti.

LIČNA KARTA
*Rođen: 2. oktobar 1995.
*Mesto: Oslo
*Visina: 185 cm
*Pozicija: krilni napadač
*Karijera: Valerenga (2013-2015), Barum (2015), Stabek (2015-2018), Partizan (2019 - ?)