MARIJA Bogojevska, devojka menadžera Dejana Veljkovića koji je uhapšen u Belgiji u operaciji „Čiste ruke“, bila je paravan za pranje novca svom dečku i to preko deviznog računa u Beogradu, prenosi belgijski „Het Nujsblad“.

Naime, Dejan je prošle godine molio Mariju, inače belgijsku državljanku poreklom iz Makedonije, da ode i otvori devizni račun u Beogradu kako bi prebacio dva do tri miliona evra. Taj novac, menadžer je navodno želeo da sakrije od advokata kako ta suma ne bi ušla u parnicu za razvod sa bivšom ženom. Marija ništa nije sumnjala sve do marta ove godine kad je otkrila pravi razlog, kako prenosi belgijski portal, a onda napravila veliku grešku jer je majci u telefonskom razgovoru rekla:

PROČITAJTE JOŠ: FUDBALSKA AFERA: Zaplenjeno 1,27 miliona evra od menadžera

-Dejan koristi moj račun za pranje novca!

Policija je uveliko snimala sve razgovore osumnjičenih, pa i njen. Marija nije prijavila dečka policiji i zato je bila privedena u akciji „Čiste ruke“, kao veoma značajan deo organizovane grupe. Znalo se za novac na njenom računu ali je ona puštena sa nanogicom da se do suđenja brani sa slobode.