OD IZVEŠTAČA NOVOSTI - BUKUREŠT

"ORLOVI" su u Podgorici prelako pobedili domaćina, domogli se sedmog boda u C grupi Lige nacija i sa mnogo više optimizma su danas doleteli do Bukurešta, gde ih u nedelju od 15 časova čeka Rumunija.

Skriveni strah od remija ili poraza koji je provejavao u delu domaće fudbalske javnosti pred istorijski meč sa Crnom Gorom, računajući naravno i deo onih kojima je to neskrivena želja, bio je neopravdan. Srbija je posle 15-minutnog "pipanja pulsa" dobila priliku da sa bele tačke povede u Podgorici, da na tankim živcima domaće publike, ali i stručnog štaba i igrača u crvenim dresovima, gradi svoj optimizam i krči put do sigurne pobede.

- Bili smo dobri koliko je trebalo. Raduje me dobra igra celog tima, ali više od svega me raduje činjenica da je, silom prilika, zbog izostanka Kolarova, Matića i Ljajića, priliku dobila velika grupa mlađih fudbalera. Ja sam ih nazvao klincima, iako oni to naravno nisu u bukvalnom smislu te reči, ali pogledajte samo one koji su bili starteri, ili ušli sa klupe. Oni su prava budućnost našeg fudbala - kaže selektor Krstajić.

Pročitajte još: DIREKTORI POLICIJA CRNE GORE I SRBIJE: Utakmica prošla u najboljem redu

Od Rodića, preko Milenkovića, Maksimovića, Živkovića, Mitrovića, Veljkovića, Gaćinovića i Lukića, ispalo je da je Krstajić baš u Podgorici u punom smislu te reči sproveo projekat podmlađivanja A tima.

Srbija je posle Mundijala u Rusiji bila na kolenima, pošto se sa visine na koje je otišla u kvalifikacijama sa Slavoljubom Muslinom, stropoštala među krš i lom naše istine. Ovo što smo videli u prva tri kola Lige nacija, pogotovo u meču u Podgorici, daje nadu da za reprezentaciju ima nade. Koliko je ona realna videćemo već sutra popodne na Nacionalnom stadionu u Bukureštu gde nas čeka jedva preživela Rumunija koja je, spletom okolnosti, ostala u igri posle nadoknade vremena u Litvaniji.

Pročitajte još: Mirković: Zaslužena pobeda Srbije, Crna Gora ušla u utakmicu sa previše respekta

SPEC. VN.

CRNOGORSKI mediji su došli i do informacije da je Žoze Murinjo izbegao medijsku pažnju već po dolasku u Crnu Goru i da je mesto u VIP limuzinu koja ga je čekala po sletanju, on uskočio u prvi slobodni taksi i otišao do hotela "Ramada".