Reprezentativac Srbije Antionio Rukavina izjavio je da na utakmici protiv Crne Gore u Podgorici očekuje više od fudbala, ali isključivo na terenu na planu motivacije i velikog rivaliteta dve selekcije.

Jedan od najiskunijih srpskih reprezetentativaca dodao je da meč u Podgorici nikako ne može da se uporedi sa gostovanjima u Zagrebu i Elbasanu.

- Pokušavamo da budemo optimisti, idemo na pobedu u dve bitne utakmice u gostima. Protiv Crne Gore je možda i više od fudbala, igrali smo slične utakmice i imamo iskustva. Naravno, ne bih predstojeći meč upoređivao sa Hrvatskom ili Albanijom, to je bilo politički na višem nivou - rekao je Rukavina novinarima na aerodromu “Nikola Tesla” pred put u Podgoricu.

Rukavina ističe da su "orlovi" spremni za veliki duel sa Crnogorcima.

- I Tadić je rekao da smo bukvalno ista država. Fudbalski će biti više od igre, možda više grubosti, ali spremni smo na sve - poručuje desni bek Astane.

Pročitajte još Mirković: Srbiji neće biti lako, Crna Gora je za izbegavanje

Rukavina ističe da će nedostajati povređeni kapiten Aleksandar Kolarov i zamenik Nemanja Matić. Prema njegovim rečima ne treba obraćati previše pažnje na objavu Matića na Instagramu da će ga "Srbija ponovo izdati".

- Nije me to poremetilo, verujem i saigrače... Ima dosta slobode na društvenim mrežama, može svašta da se napiše a da ne misliš baš kao što mnogi misle. Možda ima nešto što mi ne znamo.

Kako je naglasio, veoma dobro poznaje crnogorsku selekciju iz koje izdvaja bivšeg saigrača iz Partizana Stevana Jovetića.

- Imaju dobru ekipu i igrače koji su mogli da igraju sa nama - naveo je Rukavina.

Pročitajte još FUDBALSKA GROZNICA TRESE PODGORICU: Planule sve ulaznice, za srpske navijače 850 mesta

Vezista Nemanja Maksimović naglašava da je odsustvo Kolarova i Matića peh za Srbiju, ali da svi u nacionalnom timu imaju kvalitet da ih nadomeste.

- Ko god da je na terenu, Lukić, ja ili bilo drugi spreman je da prezme rizik i donese pobedu Srbiji. Očekujem da nas Crna Gora "čeka" i igra na kontre, imaju brze igrače. Dobro nas poznaju, ali mislim da je kvalitet na našoj strani - zaključio je Maksimović.

Utakmica C Lige nacija između Crne Gore i Srbije igra se u četvrtak od 20.45 u Podgorici.