INCIDENTI posle utakmice PSŽ - Crvena zvezda, u kojima su prema pisanju francuskih medija, lakše povređene tri osobe, nešto su što ne sme da prođe nezapaženo i mora da bude detaljno istraženo, smatra predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je danas pred novinarima u Beogradu najavio da će naša zemlja insistirati na otkrivanju napadača na pristalice Crvene zvezde u jednom kafiću francuske prestonice.

- Kao što smo mi uredno slali izveštaje kao država Francuskoj o onima koji su progonili i učestovali u ubistvu Brisa Tatona, tražimo isto to od njih, da pošalju imena huligana koji su napali navijače Zvezde - istakao je Vučić.

Procesuiranje krivaca za incidente je, takođe, obaveza Francuske, naveo je on.

- To je posao jedne suverene države i ukoliko se neki od tih kriminalaca sa fantomkama i motkama pojavi ovde, razume se da ćemo nastaviti dalju saradnju sa francuskim službama u skladu sa politikom daljeg procesuiranja.

Pročitajte još: FRANCUSKI MEDIJI: Srpski navijač pretučen kod kapije Sen-Klu pariskog stadiona

Predsednik Srbije je napomenuo da je njima teško palo to što ih niko, ni na njihovom stadionu, nije primetio, iako su imali ubedljiv rezultat.

- Nisu mogli da se čuju od gostujućih navijača kojima je bilo zabranjeno prisustvo, pa su rešili motkama da iskale bes.

Foto: Printskrin/Jutjub


Francuski mediji su, inače, u sredu uveče javili da je posle utakmice PSŽ - Crvena zvezda oko stadiona "Park prinčeva" došlo do sukoba između policije i nekoliko stotina osoba sa kapuljačama na glavama.

Od 300 do 400 osoba sa kapuljačama, opremljenih dimnim bombama, gađale su tvrdim predmetima snage reda, koje su odgovorile suzavcem, a neredi su trajali od 20 do 30 minuta, navodi "Figaro". Neki francuski mediji pišu da su se posle utakmice potukli navijači PSŽ i Crvene zvezde, te da je policija upotrebila suzavac kako bi ih rasterala.

Pročitajte još: INCIDENTI U PARIZU: Sukob navijača sa policijom ispred stadiona

Izveštač "Parizjena" navodi da je video više stotina osoba kako pritrčavaju i, kod ograde stadiona, priključuju se tuči, a da je jedna osoba, "verovatno srpski navijač", pretučen kod kapije Sen-Klu pariskog stadiona. Napominje se i da je brzo intervenisala policijska brigada, koju su nasilnici gađali petardama, dimnim bombama i drugim raznim predmetima, na šta je odgovorila suzavcem.

PSŽ OSUDIO NAPADE
FUDBALSKI klub Pari Sen Žermen najoštrije je osudio incidente i napade na navijače Crvene zvezde posle utakmice dva tima u Parizu u Ligi šampiona. Iz PSŽ su putem saopštenja na sajtu kluba, objavili da žele da sarađuju sa policijom i državnim organima u pronalaženju i identifikaciji vinovnika tuče.
- PSŽ podseća na odlučnost da se bori protiv rizičnog ponašanja, shodno trenutnoj bezbednosnoj politici - navodi se u saopštenju.