Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković pred gostovanje Proleteru u Superligi Srbije izjavio je da očekuje tešku utakmica protiv jake i disciplinovane ekipe iz Novoga Sada.


"Očekuje nas tezak zadatak, Proleter je novajlija u Superligi Srbije i izuzetno dobro su startnovali. Oni su čvrsta i disciplinovana ekipa, opasni su na prekidima. Nadam se da će napasti jer igraju kod kuće, u toj varijanti mi bismo imali više prostora za nasu ideju, ali videćemo sutra kako će biti", rekao je Mirković na konferenciji za štampu u Sportskom centru Teleoptik.

Mladi stručnjak dodao je da Nemanja R Miletić nije spreman za meč i najavio nekoliko promena.

"Umorni su, pogotovo oni koji su se vratili iz reprezentacija, odigrali 180 minuta, ali takav je ritam za sve pa i za nas"

Devet dana pre večitog derbija trener Partizana istakao je da ekipa nikako ne bi trebalo da prati šta radi Crvena zvezda.

"Imaćemo malo više vremena za odmor, oni imaju 30 igrača i siguran sam da će u rotaciji uraditi da svi pođednako budu zastupljeni. Oni treba da brinu o tome, mi imamo našu putanju, naše probleme i da gledamo sebe" kazao je Mirković.

Prokomentarisao je i odlazak najskupljeg igrača u istoriji kluba Sejdube Sume.

""Ne znam da li je imao posebnih razloga, ali nikako nije mogao da se uklopi i da ispuni zahteve" zaključio je Mirković.

Utakmica 8. kola Superlige Srbije između Proletera i Partizana igra se sutra od 16 sati u Novom Sadu.