Hrvatski fudbaler Ivan Santini rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv Španije, ali i da veruje da njegova reprezentacija može doći do bodova u Ligi nacija.

- Španija je jedna od najboljih reprezentacija na svetu i biće to sigurno vrlo teška utakmica. Igraju slično kao Portugalci, s velikim posedom lopte. Imaju prednost domaćeg terena, ali uz malo sreće, možemo do bodova - rekao je Santini, prenosi Hina.

Hrvatska je u četvrtak odigrala 1:1 protiv Portugalije u prijateljskoj utakmici. Štoper Hrvatske Domagoj Vida povredio se na toj utakmici.

- Bila je teška utakmica, Portugalija je tehnički dobra ekipa. S obzirom na to da imamo nekoliko novih igrača i da smo malo vremena proveli zajedno, mislim da je nerešen rezultat dobar po nas. Moramo biti zadovoljni i gledati pozitivne stvari. Nadam se da će se Vida što pre vratiti na teren - kazao je Santini.

Selekcija Španije će takođe igrati u izmenjenom sastavu u odnosu na Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto se Dijego Košta ne nalazi na spisku selektora Luisa Enkrikea. Očekuje se da će njega zameniti napadač Čelsija Alvaro Morata ili igrač Selte Vigo Jago Aspas.

Utakmicu protiv Španije Hrvati će igrati u utorak od 20.45 časova, a u poslednjem međusobnom duelu Hrvatska je pobedila 2:1 na Evropskom prvenstvu 2016. godine.