CENTARFOR Aleksandar Mitrović otkrio je da mu je ovog leta jedina želja bila da nastavi da igra u Fulamu, i da nije hteo ni da čuje ponude drugih klubova. Srpski napadač je i ostvario taj cilj, pošto ga je londonski tim otkupio od Njukasla za 20,2 miliona evra.

- Kada se završila sezona, nisam imao kontakt ni sa jednim drugom klubom - rekao je Mitrović za engleski "Telegraf". - Menadžeru sam saopštio da hoću da se vratim u Fulam, gde mi je bilo odlično na pozajmici. Kada su počele pripreme, osećao sam se kao da nisam ni odlazio.

To je sada prošlost, Mitrović je svestan da su pred njim novi izazovi u jednoj od najjačih liga na svetu.

- Jasno mi je da je velika razlika između Čempionšipa i Premijer lige. Ipak, verujem u svoje kvalitete i želim da svima pokažem da imam sposobnost da postižem golove i u elitnom rangu. Pogoci stvaraju kod mene zavisnost, jer kada ih dajem, onda ih želim sve više.

Fulam nije blistao u prvom kolu, pošto je izgubio od Kristal Palasa (0:2). Sada sledi još teži protivnik, ekipa Totenhema (sutra, 16).

- Jako je ovo takmičenje. Trebaće svim igračima malo vremena da se prilagode, ali verujem da to neće dugo trajati. Plan nam je svakako da ostanemo članovi Premijer lige, ali i da konstantno rastemo - poručio je Mitrović.

SAIGRAČI ME DOBRO KORISTE

MITROVIĆ je istakao da odlično sarađuje sa saigračima, koji koriste njegove kvalitete.

- Znaju moj stil, snagu, i šta mogu kada sam okrenut leđima golu protivnika. Rivali su me, doduše, malo bolje upoznali, probaće da me zaustave, ali to će ostaviti više prostora mojim drugovima - kaže srpski as.