Predsednik tzv. kosovskog fudbalskog saveza Fadilj Vokri potvrdio je da je zabranjeno gostovanje Crvene zvezde u Gračanici u humanitarnoj utakmici i da je o takvoj odluci obavestio i Evropsku fudbalsku uniju (UEFA).

- Dve godine smo davali dozvolu za utakmicu, ali ove nismo jer je u poslednjoj utakmici bilo stvari koji ne pripadaju sportu. Tada su bile i uvredljive poruke i zato smo odbili Zvezdin zahtev. Takođe, obavestili smo UEFA da neće biti utakmice - rekao je Vokri za lokalni "Koha ditore".

PROČITAJTE JOŠ: Ne stišavaju se strasti posle zabrane gostovanja fudbalera Crvene zvezde Gračanici: Politika, klevete i uvrede!

Vokri je na prethodna gostovanja Crvene zvezde u Gračanici aludirao da je skandiranje sa tribina "Kosovo je srce Srbije" uvredljiva poruka, kao i intoniranje srpske himne "Bože pravde".

Utakmica između fudbalera Gračanice i Crvene zvezde trebalo je da se odigra u sredu 9. maja sa ciljem da se novac od prodatih ulaznica donira Ginekološkoj klinici u Gračanici, odeljenju pedijatrije.