DINAMO je u Ligi šampiona, a da li će u njoj zaista i da igra u grupi sa Bajernom, Arsenalom i Olimpijakosom znaće se posle istrage koju je pokrenula UEFA, posle sumnji da su "modri" sa albanskim Skenderbegom namestili ishod prošlonedeljnog revanša u Zagrebu u kojem je domaćin slavio sa 4:1. Prvak Hrvatske je bio bolji i u prvom meču u Albaniji (2:1).

Digla se već i prilična medijska prašina, mada se požar koji tinja prilično perfidno gasi u hrvatskim sredstvima informisanja pričom o tome kako će "Maksimir" videti atraktivne timove i velike fudbalske zvezde. Španski "El Pais" je najglasniji i najkonkretniji u iznošenju dokaznog materijala, a glavni izvor sumnji je savez najuticajnijih evropskih kladionica "Federbet" koji tvrdi da se tokom odigravanja revanša, odmah posle vođstva Dinama od 3:1 pojavio veliki broj uplata uživo da će Albanci primiti i četvrti gol.

Zanimljiv podatak je da je u trenutku vođstva od 3:1 Dinamo imao igrača manje na terenu, a uprkos tome, neposredno pre gola Sudanija za 4:1, kvota na pogodak Dinama iznosila je mizernih 1.20.

Veliki gazda Dinama Zdravko Mamić je za pojedine hrvatske medije negirao ove spekulacije i pozvao sve dobronamerne i zlonamerne da prisustvuju spektaklima na "Maksimiru" kada ovaj stadion bude domaćin Bajernu, Arsenalu i Olimpijakosu.

UEFa je, dakle, zasukala rukava, sprovodi istragu, ali dosadašnja iskustva evropske kuće fudbala, pogotovo sa iscrtavanjem kukastih krstova po terenu, skandiranju nacističkih parola i rasističkom koreografijom, obično su se završavala kaznama koje su se graničile sa - apsurdom.

VEĆ BILI SUMNjIVI

DINAMO je takođe bio pod istragom UEFA zbog sumnje da je namestio meč grupne faze Lige šampiona protiv Liona u sezoni 2011/2012. Francuzi su slavili sa 1:7, a čak šest pogodaka Lion je postigao u drugom poluvremenu.