VEROVALI su u Humskoj da aktuelni igrački kadar može da ponovi podvig generacija iz 2003. i 2010. i plasira se u Ligu šampiona, ali se ispostavilo da taj optimizam nije imao realnu podlogu. Sada, dva dana pre isteka prelaznog roka u Humskoj su dodali gas na planu dovođenja pojačanja, ali je za elitu prekasno. Za "džekpot" je trebalo više od sreće, bilo je neophodno ojačanje igračkog kadra, koje je zaustavljeno još na početku pripremnog perioda. Od tada do danas nekada jasnije i bolnije, nekada malo manje crtane su granice mogućnosti pojedinaca iz Milinkovićevog tima, koje su ukazivale na to da "valjak" ima nedostatke koji se rešavaju adekvatnim pojačanjima.

Ipak, Partizan je dočekao BATE sa starim snagama, a Belorusi su ga ispratili u Ligu Evrope ogolivši sve manjkavosti aktuelnog igračkog kadra. Bez adekvatnog naslednika Vladimira Volkova na levom boku, sa gomilom propusta u centralnom delu odbrane i jednim pravim zadnjim veznim na platnom spisku udarac u zid realnosti je bio neminovan. Upravo su te tri pomenute pozicije u fokusu čelnika Partizana od momenta kada je završen revanš sa Belorusima, a konkretizacija dejstava se očekuje već danas, najkasnije sutra kad iscuri "peščani sat" (kraj prelaznog roka).

Poslednjih dana mnogo se pričalo o potencijalnim pojačanjima, ali su potpisi izostali. Bilo je onih koji su se izgleda sami nudili (Tonči Kukoč), a i onih sa kojima su kontakti završeni bez rukovanja, Najzvučnije ime iz te druge kategorije je zlatni "orlić" Aleksandar Zdjelar. Borbeni i neumorni vezista je ponovo kontaktiran, ali do saradnje sa momkom koji je ugovorom vezan za Olimpijakos ipak neće doći. Želja bi vrlo lako mogao da ostane i iskusni napadač Marko Dević, čija visoka plata u Rubinu predstavlja kamen spoticanja i nerealno je očekivati da u poslednja dva dana dođe do ozbiljnijeg zaokreta.

Kada su u pitanju realne varijante one se pre svega odnose na poziciju levog beka. Dogovor sa defanzivcem banjalučkog Borca Subićem je prilično izvestan, a moguće je da crno-beli dres zaduži i levi bek drugog Borca, čačanskog, Stefan Živković. Potraga za adekvatnom konkurencijom Marku Jevtoviću na mestu zadnjeg veznog je po svemu sudeći zaustavljena na iskusnom Branislavu Jovanoviću (Hapoel Akra), čiji bi status trebalo da bude poznat tokom dana.

Imajući u vidu dosadašnju transfer politiku crno-belih valjalo bi napomenuti da Partizan može da angažuje još jednog fudbalera slobodnog na tržištu i kada se sutra u ponoć spusti zavesa na letnju fudbalsku pijacu. Kako je to praksa već duže vreme u Humskoj jasno je da ni ulaskom u septembar neće biti završena potera za novim imenima.

NIŠTA OD PRODAJE

TOKOM leta Partizan su napustili Vladimir Volkov, Nikola Drinčić, Saša Marković, Milan Lukač i Branko Ilić i na tome će se, po svemu sudeći, završiti spisak odlazaka iz tabora srpskog šampiona. Zoran Milinković u igračkom kadru ima nekoliko fudbalera koji od početka sezone nisu u prvom planu, ali u Humskoj ni za jednog od njih nisu dobili konkretnu ponudu.