Nekadašnji asovi Partizana su za”Sport” prognozirali večerašnji meč Partizana i BATE Borisova koji se igra u Humskoj (20:45).

VLADIMIR VERMEZOVIĆ: NEKA ZAGRMI KAO DA NAS JE 200.000!

Vladimir Vermezović, nekadašnji igrač i trener Partizana jedva čeka večerašnjnji odlučujući meč za Ligu šampiona između crno-belih i BATE Borisova.

- BATE ima prednost od 1:0, koji je krajnje opasan. Međutim, verujem u izabranike Zorana Milinkovića i nadam se slavlju i proslavi ulaska u u najelitnije takmičenje u Evropi - kazuje Vladimir Vermezović.

Šta bi vi uradili da ste na klupi crno-belih?

- Napravio bih strategiju da se na vreme postigne gol. I sa 2:0 bi bila strepnja. A upravo očekujem da Partizan pobedi 2:0. Mora se igrati pametno uz dobru psihološku pripremu.

Publika će biti 12. igrač?

- Stadion će biti pun do poslednjeg mesta. Biće tu i svih 35.000 navijača, videćete. E, taj huk iz Humske biće kao da ima 200.000 na tribinama. Biće to poseban motiv za niz igrača Partizana koji će igrati pred tolikim brojem navijča i na tako značajnoj utakmici.

Mnogo verujete u Andriju Živkovića?

- Samo neka on raširi svoja „krila”. Još je dete, a vrhunski je as. Može on da se nosi sa liderskom pozicijom.

Za kraj?

- Partizan ide u Ligu šampiona. Biće 2:0. Ništa ne tvrdim, ali verujem u sastav Partizana - jasan je Vladimir Vermezović.

ZORAN MIRKOVIĆ: ŽIVKOVIĆ, BABOVIĆ I OUMARU REŠAVAJU MEČ

Zoran Mirković, fudbalski „ratnik”, igrač koji je obeležio jednu epohu u Humskoj pred večerašnji megdan sa Belorusima kaže:

- Partizan može da otpiše BATE Borisov i plasira se u Ligu šampiona - naglašaava Zoran Mirković.

Belorusi stižu sa prednošću od 1:0?

- Prava je šteta što Partizan nije realizovao bar jednu od nekoliko sjajnih prilika na prvoj utakmici u Belorusiji. Kada se sve sabere crno-beli su bolji sastav i plasiraće se u najelitnije evropsko takmičenje. Imamo veću snagu, energiju i kvalitet.

Biće stadion dupke pun?

- To je najbolji dokaz da su ljudi željni velikih utakmica. I dobrog fudbala.

Ko su Partizanovi aduti?

- Mnogo verujem u velemajstorski triling Živković, Babović i Oumaru. Samo da imaju svoje veče.

Bez dileme - biće vraški teško?

- Sve to stoji. Ali što je teže, to je slađe, kada se trijumfuje. Partizan će imati pobedničku pesmu - uveren je Zoran Mirković.

GORDAN PETRIĆ: GOL ĆE DATI - VULIĆEVIĆ!

Gordanu Petriću, srce uvek kuca za Partizan.

- Crno-beli su već napravili veliki uspeh plasmanom u Ligu Evrope. Liga šampiona će biti još veći uspeh - kategoričan je Gordan Petrić.

Večeras će sve biti poznato?

- Biće teška utakmica. Belorusi nisu za potcenjivanje, ali naš tim punom koncetracijom može da dođe do značajnog ostvarenja. Ne treba da se plaše. I do sada su dosta ostvarili. To treba poštovati i nadati se boljem.

Ko bi mogao postići gol ?

- Tipujem na Vulićevića. Zašto ponovo ne bi bio među strelcima.

Još neko?

- Partizan ima u sastavu niz igrača koji bi mogli da se nađu među golgeterima. Veliki motiv svima biće tradicionalno velika podrška sa tribina. Navijači će još jednom pokzati da su dvanaesti igrač - reče Gordan Petrić.

SLOBODAN KRČMAREVIĆ: PARTIZANOVA DECA LETE U ELITU

Fudbalski velemajstor je bio Slobodan Krčmarević.

- Očekujem da Partizan večeras izbori učešće u Ligi šampiona. I izboriće ga - prognozira Slobodan Krčmarević.

Gosti imaju prednost minimalnog trijumfa iz Belorusije?

- Sve je to dostižno. Čak sam ubeđen da će Partizan dati tri gola. Još u Borisovu je Partizan morao postići gol-dva.

Da niste preveliki optimista ?

- Verujem u Zorana Milinkovića. Majstorski predvodi Partizan na internacionalnoj sceni. I znam da Belorusima sprema zamku u koju će sigurno upasti. Dobro je da imamo obezbeđenu Ligu Evrope, a večeras ćemo overiti Ligu šampiona.

Mnogo verujete u igrače koje je iznedrila Partizanova škola?

- To je veliki kapital. Deca Partizana će dugo igrati na evropskoj pozornici. Došlo je njihovo vreme. Biće dosta novih Živkovića, Lukića i ostalih. Oni ginu za svetinju kakav je Partizan.

Bićete na tribinama?

- Po tradiciji. I svim srcem i grlom navijati za Partizan - kategoričan je Krčmarević.

SLOBODAN SANTRAČ: ZAUSTAVITI KONTRU BELORUSA

Slobodan Santrač je nezaboravni mister gol.

- Prava je šteta što Partizan još u prvoj utakmici u Belorusiji nije ostvario bolji rezultat. Morali su iz nekoliko šansi da postignu ber jedan pogodak - analizira Slobodan Santrač.

Večeras je prilika za golove?

- I biće ih. Oumaru i Andrija Živković bi trebalo da budu režeiseri plasmana u Ligu šampiona. Partizan će dokazati da je bolji od BATE Borisova.

Šta je po vama najvažnije ?

- Treba igrati glavom. I sprečiti svaki kontranapad Belorusa. Iz kontri su najopasniji.

Kolektiv vam je ispred pojedinca?

- Nema ništa bez kolektivnog igranja. Čast pojedincima, ali kolektiv je svetinja.

Golgeter po vašoj meri?

- Mali Šaponjić je vanserijski potencijal. I treba ga forsirati. Očekujem da veliki talenat potvrdi i večeras - naglašava Slobodan Santrač.