Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini rekao je da je zahtevao od prvog čoveka FIFA Jozefa Blatera da napusti funkciju, ali da je Švajcarac to odbio.

- Do skoro nije mogao da izgubi, ali sada su se stvari promenile i mislim da je dosta bio na čelu FIFA. Ljudi više ne žele Blatera za predsednika i tražio sam od njega da ode, ali odgovorio mi je da je prekasno. Blater daje lošu sliku o FIFA - rekao je Platini.

Nekadašnji francuski fudbaler istakao je da mu nije bilo lako da od Blatera zatraži odlazak jer su dugogodišnji prijatelji.

- Nije lako reci prijatelju da mora da ode i tužan sam zbog toga. Bilo je mnogo skandala, a FIFA nije uspela da sprovede reforme, iako svuda ima loših ljudi.

Platini je dodao da će većina evropskih delegata na sutrašnjem izboru za predsednika FIFA dati glas Blaterovom protivkandidatu - jordanskom princu Aliji bin al-Huseinu.

- On je ambiciozan i mlad i mislim da može mnogo da doprinese. Problem je što nema podršku regiona, ali verujem da će Blater izgubiti - zaključio je Platini.