TANDEM slovenačkih defanzivaca na privremenom radu u Humskoj Ilić - Balažic položio je ispit protiv niškog Radničkog. Za razliku od premijere protiv Voždovca kada je Lukač morao tri puta po loptu u mrežu izmenjeni štoperski par sa novim imenom na gol liniji (Živković) uspešno je obavio posao.

Naravno, kada zataje "izvođači radova" u isturenom delu tima, kao što je to bio slučaj pre šest dana, njihov učinak pada u vodu.

- Činimo sve poslednjih dana da se sredimo i počnemo da radimo ono što se očekuje od nas, da pobeđujemo. Moglo bi se reći da je atmosfera malo poljuljana, ali nismo uzdrmani, sve te priče nekako idu izvan svlačionice, a ne od nas igrača. Normalno je u sportu da naiđu i teški periodi, profesionalci smo, siguran sam da ćemo se vratiti na stari put iako svi znamo da nas protiv Donjeg Srema u Novom Sadu čeka težak posao - istakao je Branko Ilić.

Mnogi su spremni da tvrde kako je sreća za Partizan činjenica da večiti rival takođe igra slabo na početku proleća.

- Nisam gledao Zvezdu, samo malo njihovu prvu utakmicu u Nišu. Oni su nebitni, razmišljam samo o onome što je do nas. Ukoliko budemo na nivou koji se od nas očekuje neće biti problema. Ipak, ne bi trebalo zaboraviti činjenicu da se razlika između večitih i ostalih klubova smanjila. Nekada su Partizan i Zvezda vrlo brzo uspevali ostalima da pobegnu 20 bodova, a sada su tu Čukarički i Vojvodina, ima još kvalitetnih timova.

Ilićev zemljak Gregor Balažic je debitovao protiv Nišlija, ali nije bio taličan ekipi, pa je plus u odnosu na večitog rivala smanjen na četiri boda.

- Pritisak malo utiče na tim, ali ne previše. Svaku utakmicu moramo da odigramo maksimalno i da se nadamo pobedi. Partizan uvek mora da ide na tri boda i verujem da će sve biti drugačije već posle meča protiv Donjeg Srema. Već sam ranije po potrebi igrao u finišu meča i napadu i postigao sam četiri gola. I sada sam spreman da odgovorim svim zahtevima kako bi ostvarili pobedu.

Činjenica da je ekipa prve dve utakmice u drugom delu sezone odigrala bez prisustva trenera na klupi. Slovenački štoper napominje da to nije baš mali peh kako deluje.

- Nije isto kada je trener na tribini ili kada je na klupi. Nikolić uvek može da ti da koristan savet tokom utakmice i u zavisnosti od situacije. Međutim, mi smo ozbiljan tim i to ne sme da bude opravdanje. Gledao sam Zvezdu i mogu da kažem da ima dobar tim. Poznajem samo Parkera koji je igrao u Domžalama, ali ne previše, jer nisam u to vreme igrao u Sloveniji. Biće uzbudljivo do kraja, a mi prevashodno moramo da razmišljamo o našoj igri - zaključio je Balažic.

SLOVENCI MAJSTORI STONOG FUDBALA
TOKOM dana kvartet prvotimaca crno-belih je imao lepu priliku da se "dokaže" u igranju stonog fudbala u "Adidasovoj" radnji u Knez Mihailovoj. Balažic, Ilić, Vulićević i Marković su igrali protiv prisutnih, a u jednom trenutku su snage odmerili slovenački internacionalci sa tandemom Vulićević - Marković. Rezultat sve govori – 5:0.

- Eto, Vule se pita kako može da osvoji titulu sa slovenačkim štoperima. Pokazali smo "na terenu" - uz osmeh je prokomentarisao Branko Ilić.