Pristigla je nova obaveza za rukovodstvo šampiona, pošto je spor dobio Bečem Čelsi iz Gane, bivši klub Li Adija.

Tamnoputi defanzivac je nosio crveno-beli dres godinu ipo dana i u januaru 2012. godine prodat je za 1,5 miliona evra kineskom Dalijenu. Od ukupnog obeštećenja dvadeset odsto je pripadalo timu odakle je igrač stigao na „Marakanu”, što se odugovlačilo sa plaćanjem (300.000 evra).

Nemajući izbora Bečem Čelsi je svoja potraživanja dobio odlukom suda, a Crvena zvezda kao i u slučaju Asente Kotoka (plaćeno 240.000 evra) ima mesec dana da pronađe novac... Ovo je svakako dodatno opterećenje na putu za eventualno dobijanje evropske licence i bliži se 31. mart kada je rok da se spreme izveštaji za komisiju UEFA.

Ekonomski eksperti pokušavaju da nađu modul za isplatu sličnih dugovanja, koja su oko devet miliona evra. U ovom trenutku nije realno da crveno-beli do kraja maja pronađu ovoliku svotu i budu na „nuli” već su započeti razgovori da se obezbedi određeni deo za „starije slučajeve” uz novi pokušaj da se odblokira račun.

Prethodno rukovodstvo je uspelo čak 13 miliona evra, obaveza da „izbriše”, ali je onda klub postepeno se zaduživao i ručun je blokiran za dva miliona zelenih novčanica.

Prethodnih nekoliko godina licenca je obezbeđivana u poslednji čas, a za narednu sezonu konačan epilog treba sačekati na kraju sezone. I procene su nezahvalne i jedino je sigurno da Crvena zvezda neće igrati u Drugoj ligi Srbije...


PROČITAJTE I OVO
Kostić: Uložio bih u Zvezdu i Partizan, ali...
Đoković posetio vrtić i osnovnu školu u Sirči: Pomoć za pravilan razvoj dece
Akojnon: Učiniću navijače Partizana ponosnim
Crveno-beli dočekuju šampiona Evrope: Makabi za slavu Zvezde
Đoković: Rivalstvo između Srbije i Hrvatske je nešto posebno