Sve aktivnosti Radovana Ćurčića i njegovih saradnika podređene su meču od kojeg u dobroj meri zavisi budućnost našeg reprezentativnog fudbala, martovskom duelu sa Portugalijom u Lisabonu a tim povodom selektor krstari evropskim stadionima kako bi se uverio u formu svih (potencijalnih) reprezentativaca. Poslednja destinacija je bio Brisel, na skeneru je bio Aleksandar Mitrović, strelac gola u remiju (1:1) Anderlehta sa Mehelenom koji sa klupe vodi Aleksandar Janković a u timu sa zapaženim uspehom igraju naši igrači...

- Zadovoljan sam viđenim, ne samo zbog postignutog gola nego kompletnim učinkom Mitrovića - ističe Radovan Ćurčić.- A uverio sam se i u trenutne mogućnosti Ivana Obradovića i Miloša Kosanovića. Ako me pitate za mišljenje, ono je pozitivno.Videćemo, sve gledamo, sve merimo, ima do marta još mnogo utakmica, vremena...

Pred selektorom je put u Nemačku gde će sutra posmatrati duel Lige šampiona između Šalkea i madridskog Reala...

- Vidim da je Matija Nastasić napravio dobar izbor prelaskom u Šalke. Igra, uklopio se, hoću da ga pogledam...

Ne voli selektor da govori mnogo o imenima, ali ne krije da za meč sa Portugalijom neće moći da računa samo na Filipa Đorđevića i Milana Biševca.

- Žao mi je zbog povreda, samo da ih više ne bude. Zbog toga kada me pitaju za imena, ne bih ulazio u detalje, jer pred igračima je još mnogo utakmica.

Moramo, ipak, da se „bavimo” mestima koja su pod najvećim upitnikom u nacionalnom timu. Povreda Đorđevića uslovljava da se traže druga rešenja?

- Aleksandar Pešić je ponovo dao gol za Tuluz, igra u veoma zahtevnoj ligi i sada samo treba videti kada je pravi trenutak za njega i reprezentaciju da se pojavi na spisku. Isto važi i za Petra Škuletića, sačekaćemo da ga vidimo u dresu Lokomotive, planiram, dakle, i put u Rusiju.

Vratimo se na Nastasića i poziciju koju on pokriva,zbog raznoraznih okolnosti, deficitarni smo sa centralnim bekovima.Razgovarali ste već sa Nevenom Subotićem, da li je u planu novi susret?

- Jeste, razgovor je lek za sve. A koliko je zaista realno da se Subotić „vrati”, pokazaće vreme. Sve, dakle, poštujem, ali u reprezentaciji želim igrače koji će glavom biti sto odsto prisutni. I to u službi tima, jer samo tim nas može odvesti na Evropsko prvenstvo. Jeste, imamo pojedince koji igraju u najboljim evropskim klubovima, ali u reprezentaciji moraju biti kao musketari. Radi se o velikim profesionalcima, igračima gladnih dobrih rezultata sa reprezentacijom i kroz razgovor sa mnogima uverio sam sam se koliko im je stalo do zajedničkog uspeha. Meni je samo važno da svi budu zdravi i spremni za naredno okupljanje - zaključio je selektor Radovan Ćurčić.

PROČITAJTE I OVO:
* Partizan u sredu dobija izveštaj revizorske kuće, dug umanjen za prodaju Petra Škuletića
* Maksimalno se “zakuvalo” na Jadranu: Mirna samo Zvezda
* Lazović ostaje u timu
* LŠ: "Sveci" žele osvetu, Roben razmišlja o ratu u Ukrajini
* Čović: Zvezda se ne plaši nijednog protivnika, a pažljivo pratimo kreiranje raznih scenarija iz prethodnih godina
* Kojić: Navijao sam za pojačanje
* Najbolji teniser sveta se razleteo po Beogradu: Đoković svuda stiže
* Stigao sertifikat iz Slovenije: Parker napada Radnički