DO pre samo desetak dana Nemanja Kojić, kao ni armija navijača Partizana, nije mogao da zamisli početak proleća gde će se u startnoj postavi naći samo njegovo ime na poziciji napadača. Neprikosnoveni tandem Lazović - Škuletić je u kratkom roku dobio prefiks bivši, pa je jasno da će najveći teret u špicu tokom proleća pasti na pleća Nemanje Kojića.

Frka i panika oko (ne)dovođenja napadača u poslednjim trenucima prelaznog roka je i te kako bila prisutna i u igračkom kadru. I pored brojnih šala od strane saigrača da je Koja priželjkivao da se ne angažuje konkurencija u špicu, on mirnim glasom, ozbiljno, tvrdi suprotno.

ŠAPONjIĆ KAO MITROVIĆ TERET prolećnih bitaka na srpskim terenima trebalo bi uz Kojića da podnese mlađani Ivan Šaponjić. - Šaponjić ima veliku perspektivu. Radi se o napadaču koji umnogome podseća na Aleksandra Mitrovića, a po mom mišljenju je dosta pokretljiviji od njega - ocenio je kolegu iz špica Kojić.

- Navijao sam da neko dođe i mislim da je to ispravan, zdrav rezon. Nikada ne stavljam lični interes ispred klupskog, a svima je jasno da se trenutno nalazimo u problemu sa špicevima i da bi nam pojačanje mnogo značilo. Konkurenciju bi trebalo prihvatati na pravi način jer te ona uvek tera da napreduješ - kaže Kojić.

Ono što je i za Kojića i za Partizan u ovom trenutku najvažnije je da ga konačno mimoiđu povrede, koje su se u poslednjih godinu i kusur dana nadvile nad njim kao zla kob.

- Imao sam dva preloma metatarzalne kosti i sa onim kraćim periodom, derbijem i utakmicom protiv Donjeg Srema pauzirao sam gotovo godinu dana. Sada je srećom sve u najboljem redu, posle ko zna koliko vremena sam odradio kompletne pripreme i maksimalno sam spreman za sve izazove koji nas očekuju.

Činjenica da se situacija drastično promenila od starta pripremnog perioda do premijerne utakmice sa Voždovcem ne menja mnogo u Kojićevoj psihološkoj pripremi.

- Istina je da mi ni na kraj pameti nije bilo da bi i Lazović i Škuletić mogli da napuste Partizan, ali u životu moraš da se navikavaš na svakakve okolnosti. Konkurencije se nisam nikada plašio, a da nije tako verovatno ne bih svojevremeno bio u prednosti u odnosu na Mitrovića i Šćepovića. Uostalom da nisam slomio nogu možda Škuletić ne bi ni došao u Partizan. Sve ima svoje, a ja sam sada spreman na minutažu koja me čeka.

Imajući u vidu da su Nikoliću na raspolaganju ostala samo dva klasična napadača, očekivano je da se u startnoj postavi nalazi samo jedan.

- Nema potrebne da posebno apostrofiram da je uvek lakše igrati kad imaš nekog pored sebe, jer je ovako teže probiti zgusnute odbrane naših ligaša. Na tom planu nam je mnogo značio Lazović zbog asistencija, nadam se da će Babović uspešno preuzeti tu ulogu. Što se golova tiče ne bih ništa obećavao, nema svrhe. Teren je tu i na njemu moram da se pokažem i dokažem - zaključio je Kojić.

ILIĆ ZOVE NAVIJAČE

PROLEĆNA premijera protiv Voždovca je zakazana za subotu u 16 časova, a važan faktor u drugom delu sezone će svakako predstavljati navijači. Na zvaničnom sajtu Partizana postavljen je reklamni spot u kojem kapiten Ilić poziva navijače na stadion porukom "Sa vama u borbu do nove titule,jer mi smo Partizan".

- Verujem da su se ljudi uželeli fudbala i da ćemo protiv Voždovca imati veliku podršku sa tribina - kratko je poručio Kojić.