OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA "SPORTA": BELEK

POSTOJE uigrane akcije igrača Crvene zvezde, taktičke varijante u zavisnosti od rezultata, a nadimci su postali veoma popularni u komunikaciji tokom treninga i mečeva u Beleku. I novajlije su se polako uklopile u ovaj kliše crveno-belih prepoznajući brzo ko je: Cvele (Cvetković), Laza (Lazović), Gavra (Gavrić), Rajko (Rajković), Avram (Avramovski)... Poneki nadimak ima svoju istoriju i tajnu, neka su veoma specifična, ali su i dobri za stvaranje atmosfere.

Nekada je u Dejanu Petkoviću Zvezda imala Ramba, a danas nadimak Stalone “čuči” uz štopera Darka Lazića.

- Sjajan momak i veliki profesionalac. Kod njega nema odustajanja u duelima i fizički je veoma spreman, tako da podseća na slavnog glumca iz uloga u njegovim filmovima - objašnjava Aleksandar Kovačevi, alijas Aca Tenk.

Ako nastavimo po linijama tima dolazimo do Džina - levog beka Dušana Anđelkovića.

- Nadimak nosi još od prvog mandata u Zvezdi, zato što je rastom najniži. Ipak, po brzini je u samom vrhu i kada krene u prodore liči na Roberta Karlosa.

Kovačević je dvojici igrača dao nadimke koji su se ustalili kod ostalih igrača.

- Kataija sam prozvao Mađar, mada ga često zovu Sale, a Sašu Stojanovića - Deda, iako je poznatiji kao Caki. Objasnio sam mu da je preuzeo ulogu Milijaša, sa njim je igrao, pa je red da ga komplet nasledi. Salami je Salama, pošto se lakše izgovara, Grujić je Makana, a zovu ga i Gruja...

Kovačević je na kraju morao da objasni svoj nadimak Tenk, stečen zbog snage još u omladinskom pogonu Crvene zvezde.

- Tako me prozvao trener Toma Milićević. Tada mi je delovalo pomalo čudno, ali sam se s vremenom navikao i sviđa mi se - objasnio je Kovačević.

Vukanu Savićeviću se nekadašnji saigrač Maksimović obraćao sa - Student. Nadimak Đoša, kao iz serijala “Porodično blago”, nosi Stefan Đorđević...