PROMENA kapitena i nikom ništa!? Detalj koji bi uzdrmao redove i mnogo manjeg kluba nego što je Crvena zvezda. I dan posle remija u Kragujevcu i promene vođe ekipe iz redova šampiona Srbije ćute. Igrač neće polemiku, a trener Lalatović je presekao...

Izgleda da je oduzimanje trake Nikoli Mijailoviću (32) potvrda da u svlačionici kluba sa „Marakane“ postoje ogromne razmirice, pa je kompletnu stvar oko kapitena u svoje ruke, uz dozvolu čelnika kluba, kako saznajemo, uzeo trener Lalatović. Odlučio je da promeni vođu na terenu posle par verbalnih sukoba Mijailovića sa mlađim igračima, a poslednji u nizu bio je sa Milošem Bosančićem (kažu da je došlo do koškanja). Obrazloženje iz kluba je više nego šturo, a sve u cilju kako bi se kompletna stvar što brže zaboravila.

PRIGOVOR ZA PLANIĆA EVIDENTNA sudijska greška kumovala je isključenju Bogdana Planića, što je uneto u zapisnik posle utakmice od strane Crvene zvezde, kao i činjenica da su postojali još neki propusti arbitara na štetu Beograđana. Štoper je napravio faul, ali je Milovanović bio u ofsajdu, tako da je pomoćni sudija morao da zaustavi akciju. Iz tabora beogradskog kluba tvrde i da je poslednji igrač odbrane bio Savo Pavićević.

- Razgovarali smo, i Mijailović je odlučio da traku preda nekom drugom, pošto oseća ogroman pritisak - stavio je tačku na „slučaj kapiten“ Nenad Lalatović.

Obaveza vođe ekipe sada je kod Darka Lazovića, koji ima najduži staž u seniorskom timu, a zamenik je Aleksandar Kovačević. Ukoliko ovaj tandem ode na zimu u inostranstvo biraće se novi kapiten, a pominje se da je posle dešavanja sa trakom rastanak Crvena zvezde i Nikole Mijailovića veoma izgledan, pogotovo što je na korak od povratka u klub na njegovoj poziciji Dušan Anđelković. Gde ima dima ima i vatre, a konačan epilog sledi u januaru.

Kada su igra i rezultati u pitanju - ništa novo kada je aktuelni šampion u pitanju. Crvena zvezda ponovo nije pobedila, ponovo nije postigla pogodak i ponovo je pružila bledu partiju. Ljutio se kormilar Nenad Lalatović na taktiku domaćina, koji se sa igračem više branio, ljutio se i na grešku pomoćnog sudije zbog ofsajda kod isključenja Planića, ali cilj ne bira sredstva, a niko nije kriv Rakiću i saigračima što nisu pogodili zicere. Ukoliko mu alfa i omega kluba Zvezdan Terzić još veruje.

- Ja sam doveo Nenada Lalatovića i sve njegove greške i minuse treba meni da se pripišu - pričao je svojevremeno Terzić.

Radni sastanci su donosili zamerke na račun prvog trenera kluba, mada podrška nije manjkala i podvlačenje crte sledi za dve nedelje i pre izbora novog predsednika. Iz ove pozicije nema dobre perspektive, a trener je pobegao od glavnih razloga posrtanja.

- Ne mogu da utičem na krađu, a videlo se da su sudije pomogle domaćinu koji se odlučio za odbranu i brojnu opstrukciju igre kako bi došao do boda. Nisu smeli da napadnu Zvezdu sa igračem više, što je za mene apsurdno, a ja ne mogu da uđem umesto svog igrača i da postignem pogodak. Ponovo je veliki broj promašaja skupo plaćen - konstatovao je Lalatović.

I RADUJKO KANDIDAT?
POSLEDNjI dan za prijave je 7. decembar, ali se očekuje da već početkom meseca bude poznata lista kandidata za predsednika Zvezde. Spominjao se kao najveći favorit Petar Škundrić, a sada se može čuti da zvaničnu kandidaturu sprema i Branko Radujko. Dugogodišnji član UO i čovek od poverenja „Gasproma“ još razmišlja zbog brojnih poslovnih obaveza, ali u narednih nekoliko dana moraće da preseče.
Aktuelno rukovodstvo smatra da mladi i ambiciozni biznismen ima projekte koji mogu da pomognu stabilizaciji kluba sa „Marakane“ i da Radujku u misiji predsednika mogu da pomognu sjajni saradnici.