Nekadašnji kapiten omladinske reprezentacije Srbije, osvajač evropske krune 2013. godine, Marko Pavlovski (bivši prvotimac OFK Beograda, sad vezan za Porto), sve jače kuca na vrata prvog tima portugalskog velikana. I, izvesno je da će ona da se otvore, verovatno već do Božića. Do tada će igrati za „B” tim u Drugoj ligi, s žarom koji ne jenjava. Isplati se čekati, zar ne?

- Trener Lopetegi me hvali, ističe da sam izuzetno talentovan, traži samo strpljenje, insistira da nikud ne žurim, kaže da će za sve doći vreme - prenosi Pavlovski u razgovoru za „Sport”.

I, kako prihvatate savete?

- Lopetegi je u pravu, sve mu verujem, znam da značajnu pažnju poklanja mladim snagama, ne zaboravite da sam jedan od najmlađih u igračkom kadru, siguran sam da će doći mojih pet minuta.

U BAZI PO CEO DAN Pavlovski stanuje u centru grada, do trening baze potrebno mu je dvadesetak minuta vožnje automobilom (nemački gigant BMW sponzor kluba). - Svakog dana poranim, pa, pravac - kamp. Tamo doručkujem, pripremim se za trening, ostajem do tri, ponekad i do četiri sata popodne. Ništa mi ne pada teško, znam da sve ide u moju korist, došao sam ovde da uspem, uveren sam da ću da ostvarim nameru - jasan je Pavlovski.

Pozajmica prestaje da važi u leto 2015?

- U klubu su svi zadovoljni, Porto će, ne sumnjam, da otkupi moj ugovor.

Porto danas?

- Kvalitetan, odličan sastav, najbolji u Portugaliji, glavni kandidat da osvoji titulu. I, osvojiće je, smem da potpišem.

Koje igrače izdvajate?

- Pošto se s njima družim na 90 odsto svih skupova u bazi, lako mi je da presečem: Kvarežma je klasa, baš kao i golgeter Martinez, kolumbijski reprezentativac, profesionalac kakvih je malo u svetu fudbala, čovek koji posle svakog treninga sa ekipom nastavlja dva sata da radi samostalno u teretani! Za njima je poveća grupa takođe sjajnih fudbalera...

Sa nekima od njih ste često u društvu?

- Najčešće sa meksičkim internacionalcem Ererom.

Kakvo je stanje u „B” timu?

- Redovno.

Trenutno, četvrto mesto?

- Bićemo i na nekom višem stepeniku. Ako smo u prošloj sezoni zauzeli drugu poziciju, zašto ne bismo ponovili priču?

Utisci o portugalskom fudbalu?

- Hoćete da uporedim sa srpskom scenom? Ovde se bolje radi, ništa nije slučajno u životu - zaključio je Marko Pavlovski.

Baš tako.

UVEK NEKO DOLAZI U GOSTE

Uz Marka je u „belom svetu” uvek neko iz porodice Pavlovski, smenjuju se majka Mirjana, otac Bogi, brat Nikola, neizostavna je, naravno, i devojka Nina.

- Ostaju po četiri nedelje, sad je Bogi u Portu, uskoro će da doleti Nikola, svojevremeno vezist u mlađim kategorijama OFK Beograda, koji se, ipak, opredelio za studije i završio FON - otkrio je Marko.