Uprkos svim zabranama, apelima i pretnjama da će se zakon sprovoditi navijači Albanije su stigli u Beograd na večerašnju fudbalsku utakmicu sa Srbijom. Tamošnji mediji pišu da je grupa navijača sa Kosmeta, predvođena bivšim pripadnikom OVK-a Albertom Kastratijem, bez poteškoća prešla granicu i neometano stigla do srpske prestonice.

Albanski mediji pišu da grupa okupljena oko Kastratija ima već obezbeđen kontigent ulaznica i da će bez problema doći da prisustvuju meču između Srbije i Albanije na stadionu Partizana u Humskoj.

- Pošto se Fudbalski savez Albanije složio da tamošnji navijači ne putuju organizovano na utakmicu sa Srbijom, sami smo se organizovali za kupovinu ulaznica u Beogradu. Očekujem da će biti oko 100 navijača iz naše grupe. Donećemo sa sobom crveno-crne majice i navijačke šalove. Ne brinemo uopšte, a ako hoće neka nas hapse, izjavio je Kastrati za "ESPN"

Sve vesti koje se prenose u medijima, trebalo bi uzeti sa rezervom, jer se uglavnom pozivaju na fotografije, koje Kastrati i njegovi pratioci stavljaju na društvene mreže. Međutim, ni na jednoj slici nema lica, samo predeli srpske prestonice što bi mogle da budu i fotke iz prošlosti.

Sa druge strane ne bi trebalo da čudi što su navijači Albanije sa Kosova nesmetano kupili karte za meč jer svako sa srpskim pasošem mogao je da dođe do karte na svim prodajnim mestima. Na portalu Albania Ultras tokom noći je bio najavljen polazak u Beograd u grupama, sa napomenom da: "ako plan A ne bude mogao da se izvede spreman je i plan B".

Albert Kastrati (desno) na graničnom prelazu Preševo

Fotografija koju je Kastrati postavio na Fejsbuk profilu